María Abradelo

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
(Redirigit des de «Maria Abradelo»)
Anar a la navegació Anar a la busca
María Emilia Bastante Patón
María Abradelo
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Actriu i cantant
Naiximent: 10 d'octubre de 1969
Lloc de naiximent: La Jana, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:


María Emilia Bastante Patón, més coneguda com María Abradelo, (La Jana, Castelló, 10 d'octubre de 1969) és una presentadora, cantant i actriu valenciana, filla de la cantant Isabel Patón i del Cap de Programació de RTVE - Radio Nacional Ángel Abradelo.

Trayectòria artística[editar]

María Abradelo comença com a presentadora en Canal Sur del programa Pa que veas, junt a la seua germana Romy Abradelo. Despuix passa per séries de TVE com Cine por un tubo o Tango. En l'any 1991 és contractada com a "assafata" en el programa Un, dos, tres... responda otra vez de TVE que dirigix Chicho Ibáñez Serrador, a on permaneix durant dos etapes, sent l'única de les assafates que cantava en les actuacions.

En l'estiu de 1993 és fichada per Tele 5 per a presentar el programa Ven a cantar i despuix s'incorpora com a presentadora fixa a la cadena en espais com La batalla de las estrellas i Campeones de la playa (1994). En TVE presenta el programa d'humor A tota risa (1999).

Com a actriu, Abradelo ha intervingut en séries de TV com: Hermanos de leche (1994-1995) d'Antena 3 TV, Carmen i familia de TVE o La revista de José Luis Moreno també en TVE. També ha intervingut en espectàculs com Cinco minutos nada menos, en Loreto Valverde i Jesús Cisneros, El águila de fuego, en María José Cantudo i Alberto Closas Jr. o Cómo están las mujeres, en Loreto Valverde i Carlos Lozano.

Entrevista en un diari

En cine, ha intervingut en una coproducció mexicana de títul La nena quiere irse a Londres i ha participat en el film Freedomless de Xoel Pamos; en teatre ha protagonisat Yola junt a la seua germana Romy Abradelo i Pantaleón i las visitadoras junt a Fernando Guillén i Carmen Grey. Més tart fon fichada per Canal 9 a on ha presentat el programa Canta Canta i l'infantil Babalá durant vàries temporades consecutives. Despuix d'açò, en els estius presenta programes de karaoke tant en CMT com en Canal Sur.

En l'any 2005, Maria Abradelo també participà en el programa La isla de los famosos de Telecinco.

En 2007 colabora en la presentació del Festival d'Eurovisió i colabora en la presentació del programa Noche sensacional junt a Andoni Ferreño i Mar Saura. En eixe mateix any, José Luis Moreno la contracta per a presentar el programa de cap d'any en algunes autonòmiques com Canal 9 i CMT, junt a Mabel Lozano i Rubén Sanz.

En l'any 2008 estrena el concurs El picú en Canal 9, un programa de caràcter musical que es va emetre en les sobretaules.

En 2013 intervé com a concursant en el reality show de Cuatro TV Expedición imposible junt a la seua germana Romy.​

En l'any 2014 estrena el concurs musical Canta con Abradelo en el Canal7 TeleValencia.

Discografia[editar]

En solitari[editar]

Com Abradelo[editar]

Enllaços externs[editar]

Commons