MasterChef Celebrity

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

MasterChef Celebrity és un programa de televisió gastronòmic que busca al millor cuiner famós d'Espanya. El format està basat en un espai de televisió britànic de cuina en el mateix títul. Televisió Espanyola produïx el programa en colaboració en Shine Iberia. El seu esteno va ser ell 6 de novembre de 2016, esta presentat per Eva González actual presentadora de la versió amateur, i en el jurat també present en l'atre programa Pepe Rodríguez, Jordi Cruz i Samanta Vallejo-Nágera.

Història[editar]

A principis de l'any 2016 es va confirmar que La 1 estava preparant una nova edició del programa MasterChef (Espanya) pero que esta volta contaria en famosos exponent els seus dots culinàries. Varen passar uns mesos fins que el dia 13 de juny de 2016 es varen confirmar les primeres participacions oficials, la de l'actora Loles León i la de l'actor Fernando Tejero, abdós coneguts per les exitoses séries Ací no hi ha qui vixca i La que se avecina.

Uns dies despuix es varen confirmar les participacions de la cantant Chiqueta Pastori i de l'actora Guillén Cuervo. El dia 15 de juny de 2016 es va confirmar la participació de la cantant María del Monte , encara que es va posar en dubte la seua participació per problemes d'agenda i va ser substituïda per la model Estefanía Luyk. No obstant, abdós participaren en el programa.

El dia 16 de juny de 2016 es confirma la participació de Fonsi Nieto. Un dia més tart, el 17 de juny de 2016 es varen confirmar les participacions del matrimoni compost pel Cordobés i Virginia Troconis, ademés de la de l'actor i cantant Miguel Ángel Muñoz.

Format[editar]

Les proves a les que tindran que fer front els participants són:

  • Caixa misteriosa (prova inicial): Els concursants rebran un o més ingredients que deuen utilisar en el plat a cuinar d'alguna forma, be al seu estil, o ben seguint les indicacions o consells que haja donat el jurat. Una volta terminat el temps els juges «delliberen» i els dos o tres millors plats seran els capitans de la següent prova. El millor aspirant serà recompensat d'alguna forma, generalment en l'immunitat, assegurant-se la seua permanència en el concurs una semana més.
  • Prova per equips: Esta prova es realisarà fòra de les cuines de Masterchef, generalment per a cuinar per a personalitats públiques o reconegudes. Els concursants es dividixen en dos equips, roig i blau, i el capità de cadascun deu triar als integrants i el menú a cuinar, començant el millor de la prova inicial. Els concursants tindran que cuinar de forma organisada per a conseguir traure tots els plats a temps. L'equip pijor valorat tindrà que enfrontar-se a la prova d'eliminació.
  • Prova d'eliminació: L'equip o els concursants que millor ho hagen fet en la prova anterior estaran exents d'esta prova i observaran als seus companyers que han perdut. Els concursants perdedors deuran cuinar la recepta que indique el jurat. El jurat «delliberarà» i l'amo/a del «pijor» plat abandonarà el programa definitivament.
  • Prova de pressió (prova inicial): És la prova més dura. Una o vàries estreles importants de la cuina visitarà el programa, els ensenyarà una de les seues creacions mestres i la tindran que reproduir de la manera més fidedigna possible a l'original seguint les indicacions i els passos del mestre.
  • Repte creatiu (prova inicial): Els aspirants seran llimitats a usar uns ingredients, i en ells deuran cuinar el plat que decidixquen, tractant de que els ingredients proposts combinen de forma adequada. El jurat pot donar-los indicacions.

Presentadora[editar]

La presentadora d'esta primera edició és: Eva González, gales semanals i gala final en plató.

Referències[editar]