Messerschmitt Bf 109

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Messerschmitt Bf 109

El Messerschmitt Bf 109 es un avió caça concebut en els anys trenta per l'ingenier alemà Willy Messerschmitt en resposta a una solicitut d'oferta del Reichsluftfahrtministerium (RLM) per a la concepció d'un avió caçador modern que deu d'equipar a la naixent Luftwaffe. Al voltant del motor més potent disponible, un Junkers Jumo 210 de 12 cilindres en V invertit, Willy Messerschmitt dibuixà la cèlula més prima possible, proseguint les tècniques innovadores que hi havia desenrollat per a l'avió llauger Bf 108. El prototip Bf 109, superior als seus competidors, es va triar finalment.

Degut a la seua participació en la Guerra Civil Espanyola, el Bf 109 fon mecanisat novament per un motor Daimler Benz per a practicar de forma encara mes eficaç les noves tàctiques de combat aéreu que hi havia permet posar a punt. La primera part de la Segona Guerra Mundial viu una sobirania sense divisió d'est avió i la seua doctrina d'emplejament.

Només el Supermarine Spitfire britànic ha pogut llavors fer-li front en la batalla d'Anglaterra. El Bf 109 fon el caçador preferit de numerosos pilots alemans, inclosos Adolf Galland o Hans-Joachim Marseille, i això inclòs despuix del desplegament del Focke-Wulf 190 que, era una màquina millor.