Miguel Barrera

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Miguel Barrera és un cuiner valencià, naixcut en la població castellonenca de Vall d'Alba a principis dels anys xixanta. En l'actualitat és un afamat chef que conta en una Estrela Michelin.

Biografia[editar]

Miguel Barrera naix en Vall d'Alba, en la comarca de la Plana Alta. Des de ben chicotet se cria rodejat de caçoles i paellons. A partir de l'any 1973 i en l'establiment que els seus pares fundaren en la seua localitat natal baix el nom de El Paraíso dona els seus primers passos en el món de la restauració.

Abans de convertir-se en cuiner professional estudia Magisteri per desig dels seus pares. A l'acabar els estudis de Magisteri comença la seua formació en el món de la cuina en l'Escola d'Hosteleria de Castelló i quan acaba s'incorpora de forma definitiva en el negoci familiar. El Paraíso acaba convertint-se en Cal Paradís, el negoci familiar evoluciona en atra generació. En l'any 2004 junt a la seua dòna, Àngela Ribés, convertix el restaurant en un espai més modern, dinàmic i funcional.

Durant els últims anys obté un reconeiximent, primer en l'àmbit local i autonòmic i a partir de l'any 2012 un reconeiximent nacional, conseguix un Sol en la Guia Repsol i també internacional, 10 anys despuix de la fundació de Cal Paradís, conseguix la primera Estrela Michelin.

Miguel Barrera sempre ha defés i respectat els productes de la seua terra, verdures de la zona, peix de les llonges de la província, carn del Maestrat i productes elevats a la categoria de cult com la trufa o els bolets, formen part de l'ideari gastronòmic del chef castellonenc:

La meua cuina es basa en els productes de la terra –fins a en un 90%- i de temporada.

Durant els últims anys, Miguel Barrera s'ha convertit també en ponent habitual en els principals fòrums gastronòmics d'Espanya i ha iniciat nous proyectes. El més recent, la seua entrada en el selecte grup dels chefs de la cadena hotelera NH en l'obertura del restaurant ReLevante en Castelló.

Referències[editar]

Enllaços externs[editar]