Mississipí

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Ubicació de Mississipí en els Estats Units d'Amèrica

Mississipí, és un dels cinquanta estats que formen els Estats Units d'Amèrica. La seua capital i ciutat més poblada és Jackson. Va ser admés en l'Unió el 10 de decembre de l'any 1817, com l'estat número 20.

Llimits[editar]

Està ubicat en la regió sur del país, divisió Centre Surest. Llimita al nort en Tennessee, a l'est en Alabama, al sur en el golf de Mèxic (oceà Atlàntic) i Louisiana, i a l'oest en el riu Mississipi, que ho separa de Louisiana i Arkansas, i el riu Pearl que ho separa de Louisiana (pel suroest).

Demografia[editar]

D'acort en el cens nacional de l'any 2000 de l'Oficina del Cens dels Estats Units, la població de Mississipí era de 2.884.658 habitants, un creiximent del 12,1 % en relació a la població de l'estat en 1990, de 2.573.216 habitants. En l'any 2006 la població de Mississipí era de 2.910.540 habitants

Economia[editar]

Mississipí ha segut històricament un estat dominat per granges i chicotetes ciutats, i dependent de l'agricultura i la ganaderia. Actualment, no obstant, posseïx una economia relativament diversificada, en una indústria de manufactura i un turisme en creiximent. Està considerat l'estat més pobre del país, en relativament altes taxes de desocupació i pobrea, i la menor renda per càpita del país.

Enllaços externs[editar]

Commons