Montana

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Localisació de Montana en els Estats Units

Montana és un estat dels Estats Units situat en les regions del Pacífic Noroest i en les Grans Planures. El terç centre-oest està recorregut per montanyes (aproximadament 77 nomenades) de la cadena montanyosa de les Rocoses; aixina s'explica el seu nom, derivat de la paraula espanyola "montaña".[1] La seua capital és Helena.

El malnom de l'estat és el "Estat de tesor" (Tresaure State). Atres malnoms són "Terra de montanyes retillents" (Land of Shining Mountains), "País del Gran Cel" (Big Sky Country) i el lema "L'ultim millor lloc" (The Last Best Place). En el ranking d'estats apareix quart en quant a superfície, pero solament el 44º en població, i, per lo tant, té la tercera densitat més baixa dels Estats Units. L'economia se basa principalment en la agricultura i en l'extracció de fusta i minerals. El turisme és també un factor important en la seua economia, en millons de visitants a l'any al Parc Nacional dels Glaciars, al lloc de la batalla de Little Big Horn i al Parc nacional de Yellowstone.

Referències[editar]

  1. Ellie Arguimbau, Ellen Baumler, Charlene Porsild, Brian Shovers (2009). Montana Place Names from Alzada to Zortman . Montana Historical Society. ISBN 9780975919613

Enllaços externs[editar]