Monument a Marià Benlliure

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Font dels chiquets, de Marià Benlliure, Barri del Carme, Valéncia

Paradòxicament a Marià Benlliure que va crear tants i tan importants monuments en tots els llocs, alguns en Valéncia, molts en Madrit i per tot lo món, li faltava el seu a ell dedicat en la seua ciutat, Valéncia.

Aprofitant la conversió en zona ajardinada del solar del Palau gòtic dels Barons d'Alaquàs, contigu a l'iglésia parroquial de la Santa Creu (abans iglésia del Carme) i situat entre ella, la casa parroquial, el carrer del Pare Orfèns i el tros del carrer Roters en el seu enllaç en la Plaça del Carme, es va erigir una font monumental, en l'anvers de la qual, de cara a la major part del jardí i a la plaça, es reproduïx en bronze la "Font dels chiquets" del mestre.

Hagen-se completat per l'atra cara, o revers, que mira a la casa parroquial per mig d'un breu espai del jardí, en un buidat en bronze, del retrat d'en relleu de Marià Benlliure, fet per Joaquim Sorolla per a la rotulació de la plaça de Marià Benlliure, (abans de la pilota).

La font-monument va ser inaugurada en la Fira de juliol de l'any 1962, en la solemnitat que li va donar la presència de l'Ajuntament i representació de les entitats artístiques, culturals i valencianistes. [1] [2] [3]

Referències[editar]

  1. Monument a Marià Benlliure. Diputació de Valéncia
  2. Monument a Marià Benlliure. Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana
  3. Monument a Marià Benlliure. Concejalia de Cultura de l'Ajuntament de Valéncia