Museu Militar de Valéncia

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Sala del Museu Militar de Valéncia

El Museu Històric Militar de Valéncia, està situat en el carrer del General Gil Dolz nº 6 de la ciutat de Valéncia, molt prop del Passeig de l'Albereda.

Fon inaugurat el 12 de maig de l'any 1995 i té una superfície expositiva de 3500 metros quadrats.

El museu presenta l'història militar del eixercit espanyol, en especial dedicació a l'antiga Regió Militar de Llevant i Centre.

Els seus fondos s'exponen a lo llarc de 22 sales, 10 ubicades en la planta baixa i 12 en la planta superior. Les sales més modernes estan dedicades a les Missions de Pau, banderes i uniformes, maquetes i explicacions sobre l'història militar de Valéncia.

Entre atres funcions, té la d'adquirir, conservar investigar i difondre el patrimoni històric militar tant de caràcter científic i tècnic com l'artístic i històric, relacionat sobretot en el seu ambient regional.

Pretén crear un ambient didàctic, objectiu, amé i comprensible, per a que els visitants troben un espai de cultura i oci que genere un major coneiximent de l'història militar d'Espanya.

El museu d'entrada lliure i gratuïta, està obert a tot tipo de públic i sobretot als centres educatius, associacions culturals i colectius interessats en ampliar la seua visió i coneiximent d'Espanya i els seus eixercits.