Museu de Prehistòria de Valéncia

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Museu de Prehistòria

L'orige d'este museu es troba en l'activitat arqueològica que, a partir de l'any 1927 realisa el Servici d'Investigació Prehistòrica, de la Diputació de Valéncia. Des d'eixa data, se n'aniran formant les distintes coleccions que en l'actualitat es troben expostes en la colecció permanent del museu, o be entre els seus fondos.

Situat en el Centre Cultural La Beneficència, que és un edifici construït en l'any 1841, en el carrer de la Corona nº 36 de Valéncia, el museu, repartit en dos plantes, en més de 2.300 metros cuadrats, mostra en les sales permanents l'ampli panorama de l'arqueologia valenciana, en materials que comprenen des del Paleolític Inferior fins al periodo Visigot.

En el museu s'exponen materials arqueològics que cobrixen des del periodo paleolític fins a l'época visigoda. Ocupa des de l'any 1982 una part de l'antiga Casa de la Beneficència, edifici construït en l'any 1841 del que destaca l'iglésia, d'estil bizantí.

Ademés, dispon de sales d'exposicions temporals, tallers de restauració, departament de didàctica i biblioteca . Gestiona també, el jaciment ibèric de La Bastida de les Alcuses a Moixent (La Costera, Valéncia).

La Biblioteca del Servici d'Investigació Prehistòrica[editar]

La biblioteca del SIP es va crear de forma paralela al museu de Prehistòria de Valéncia en l'any 1927. Es tracta d'una biblioteca especialisada que va iniciar el seu fondo bibliogràfic en dotacions i compres. Durant la formació de la Biblioteca, les adquisicions es varen realisar tenint en conte una série de necessitats com serien: obres de caràcter general o de referència, unes atres que tractaren els estudis de Prehistòria i Arqueologia anteriors a la fundació del SIP i les que tractaren les últims alvanços en l'arqueologia. D'igual modo, des d'un primer moment es va plantejar la necessitat de crear una ret d'intercanvis de publicacions, en la finalitat d'aumentar el número d'eixemplars i de donar a conéixer les publicacions pròpies de l'institució. Inicialment es pensava realisar en el "Archiu de Prehistòria Llevantí" si be per les dificultats econòmiques del SIP, varen transcórrer 16 anys entre la publicació del primer i el segon volum.

Enllaços externs[editar]