Nacionalisme europeu

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

L'euro-patriotisme és el patriotisme de Europa. El euro-patriotisme no és una paraula ben definida, i mentres alguns ho entenen com el patriotisme para i sobre Europa, els seus ideals comuns, herència i nocions similars (temes en discussió), molts veuen el euro-patriotisme definit com el patriotisme para i sobre l'Unió Europea. Tal patriotisme de l'Unió Europea no és generalment el patriotisme per a les institucions de l'Unió Europea, sino el patriotisme per a una visió dels pobles de l'Unió que s'identifiquen primer en l'Unió Europea com un futur d'estat nació (o un cos supranacional similar) a diferència dels pobles on el patriotisme és el de l'Estat membre de l'Unió Europea, del com ells són ciutadans. Molts també sostenen una visió en la qual l'Unió Europea bastaria tot el continent.

Cultura i identitat europea[editar]

Artícul principal → Cultura d'Europa.

La cultura i identitat europea (o cultura occidental) son les caracteristiques culturals i identitaries comuns de totes el pobles europeus. Si be es veritat que cada poble europeu conta en ses propries caracteristiques culturals, es possible trobar un material comun a tots ells. Entre les expressions principals de la cultura europea trobem l'art, l'arquitectura, la musica, la gastronomia, les festes, la lliteratura, la religio i les costums dels poples europeus.

Atres[editar]

Alguns eixemples de lo que es coneix hui dia com a "cultura europea" son, per eixemple, la musica eurodance i música electrònica de ball, el house, tràngol, techno, europop.

Simbologia europea[editar]

El continent europeu encara no té símbols oficials, pero si els tenen les organisacions europees. Alguns d'ells són:

Vore també[editar]

Enllaços externs[editar]