Nevada

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Localisació de Nevada en els Estats Units

Nevada és un dels 50 estats dels Estats Units, localisat en el oest del país. La seua capital és Carson City, encara que la seua major ciutat és Las Vegas. És coneguda pel seus cassinos i per la llegalisació del joc.

Nevada posseix les majors taxes de creiximent demogràfic de tot Estats Units, en gran mida gràcies a la gran immigració de mexicans. El creiximent demogràfic de l'estat entre 1990 i 2000 fon enorme, del 66,3%. No obstant, la major part de Nevada està casi despoblada. La majoria de la població de l'estat se concentra en els nucleus urbans de Las Vegas, Carson City i Reno.

Els primers exploradors europeus en explorar la zona de Nevada foren els espanyols. Estos foren els que li donaren el nom de Nevada, a causa de la neu que cobria els monts en hivern. Nevada fon part del Virregnat de Nova Espanya fins 1821, data de la independència de Mèxic, passant a formar part de Mèxic. En l'any 1848, en el final de la Guerra entre Mèxic i Estats Units, Nevada passa a formar part d'Estats Units. El 31 d'octubre de 1864, fon elevada a la categoria d'estat d'Estats Units, en plena Guerra de Secessió. Això li ha valgut el malnom de The Battle-Born State (l'estat naixcut en la batalla).

Durant la década de 1870 se trobaren en Nevada grans jaciments d'argent, lo que li valgué el malnom de The Silver State. Actualment, la mineria encara posseix certa importància en l'econòmia de Nevada, encara que molt menys que antany. Ademés d'argent, és un gran productor d'or, petròleu i arena. No obstant, en l'actualitat la major font d'ingressos és el turisme. Nevada és famosa pel seus cassinos, que se concentren en Las Vegas i en Reno.

Enllaços externs[editar]