Olla de La Plana

De L'Enciclopèdia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar

L'Olla de La Plana, també coneguda com Olla de Castelló, és un plat típic valencià de les comarques castellonenques de La Plana.

Ingredients[editar]

Ingredients per a 4 persones:

Preparació[editar]

Lo primer és omplir una olla d'aigua i posar-ho al fòc. Acte seguit, s'introduïxen els cigrons (a remulla del dia anterior), s'afig a l'olla la maneta de porc, l'orella o el morro i l'os del cuixot. Als 45 minuts s'incorpora el restant d'ingredients (creïlles, carts, bledes, fesols verts, nap, carlotes i carabassa) i quan falten 10 minuts per a les 2 hores, la botifarra de ceba.

L'olla deu d'estar a lo manco durant dos hores a un fòc no molt fort. És important seguir els passos sobre la cocció, ya que els cigrons i la carn tarden més que les verdures. Ademés, per a obtindre uns cigrons perfectes cal deixar-los a remulla, per lo manco, dotze hores. L'olla estarà no menys de 2 hores al fòc.

L'Olla de la Plana, té en la caçola de fanc el seu millor aliat. El fanc permet una cocció uniforme i és la millor presentació. De totes maneres, també es pot cuinar en caçola de metal o en olla exprés per a guanyar temps.

Enllaços externs[editar]