Olla de cigrons i carts

De L'Enciclopèdia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar

L'Olla és un plat típic valencià. És pot preparar de moltes maneres, en este cas, l'Olla de cigrons i carts, és un plat típic del municipi castellonenc d'Espadella

Ingredients[editar]

Ingredients per a 4 persones:

Preparació[editar]

La nit anterior es posaran els cigrons en remulla en un grapat de sal.

Abans de començar a cuinar es tallen i arreglen un dels ingredients essencials de l'olla: els carts, que es posaran en remulla, aproximadament una hora en aigua i sal.

Ya en els cigrons i els carts preparats es passa a còure en una caçola els cigrons i la carn: la gallina, el porc i l'os de cuixot. Quan comence a bollir s'afegix l'oli i la sal. Es deixarà en el fòc una hora i mija.

Una volta cuit s'afigen els carts i lo últim la creïlla tallada a daus. Tornem a posar una miqueta de sal i oli. Ho deixem dos hores més a fòc llent mentres anem removent de tant en tant.

Este plat requerix que es cuine en caçola de fanc i a fòc lent per a conseguir un caldo espés i melós deliciós.

Observacions[editar]

És un plat típic de la gastronomia d'Espadella, pertanyent a la comarca de l'Alt Millars, seguix les directrius de la cuina mediterrànea de montanya, en este cas plats forts basats en productes naturals, on les carns tenen especial rellevància. Aixina destaquem el cigró caser, i la carn de caça, especialment el javalí, molt abundant en la zona.

Enllaços externs[editar]