Palau d'Ayelo de Malferit

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Castell-Palau de Ayelo de Malferit

El Palau d'Ayelo de Malferit o Castell-Palau d'Ayelo de Malferit, es troba situat en el centre urbà de la vila vella d'Ayelo de Malferit en la Vall d'Albaida, (Comunitat Valenciana).

Reformat en el sigle XVIII en una superfície total de 971,29 m², està organisat al voltant d'un pati central al qual donen tres ales de l'edifici, a l'est, nort i sur, i una tàpia situada al cantó sur-oest. Va pertànyer al Marqués de Malferit.

Història[editar]

Els orígens de l'edifici podrien trobar-se en el sigle XV, d'orige islàmic, en una doble utilitat, residencial i defensiva.

Fon residencia habitual durant el sigle XVII. Des de la seua construcció, el palau ha patit numeroses reformes. Aquella realisada en el sigle XVIII per la família Roca, afectà significativament a l'estructura, transformant-lo en un palau al gust de l'época. Més tart, en els Mercader, a finals del sigle XIX, se donà una transformació definitiva oferint un aspecte neoclàsic.

Posteriorment a la seua recent rehabilitació, es convertí en la seu de l'Ajuntament.

Este edifici esta protegit per la Declaració genèrica del Decret de 22 d'abril de 1949, i la Ley 16/1985 sobre el Patrimoni Històric Espanyol.

Enllaços externs[editar]