Palau d'En Bou

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Pati del Palau d'En Bou de Valéncia
Pilastra i columna de l'escala del Palau d'En Bou, Valéncia

El Palau d’En Bou o Palau dels En Bou, està situat en el barri del Mercat de la ciutat de Valéncia, en el carrer En Bou nº 11.

Història[editar]

Va pertànyer originalment a la família d'orige català Bou, sent el fundador, Esteve Bou D’Urgell, que acompanyà a Jaume I en la conquista de Valéncia en l'any 1238.

Descripció[editar]

La seua construcció data del sigle XV, en estil tardogòtic en elements renaixentistes i la típica estructura de les cases senyorials de la Corona d'Aragó, seguint les pautes dels palaus gòtics valencians, en pati central descobert i escala de pedra que puja a la planta noble. Dispon de planta baixa, entrebaix (per al servici), planta noble i pis superior. Els sostres de la planta noble estaven formats per rics treginats.

A lo llarc de la seua història ha patit diferents modificacions, sent el pati la part del palau que s'ha mantengut en menys canvis, sent més interessant que les fronteres, transformades en el sigle XVIII, quan la portada original (d'arcs de mig punt) se adintelà, s'eliminà la típica ala de fusta dels palaus migevals aragonesos i se substituí per un entaulament en pedra de tipo clàssic.

Actualment és la seu de l'Institut Valencià de la Vivenda.