Palau de Pineda

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Palau de Pineda

L'edifici conegut com a Palau de l'Intendent Pineda, situat en la Plaça del Carme de Valéncia, fon construit entre els anys 1728 i 1731 per D. Francesc Salvador Pineda, Intendent General dels Regnes de Valéncia i Múrcia i Justicia Major de Valéncia. Està situat front a l'Iglésia del Carme, construïda a finals del sigle XVII, i que posseix un peculiar portada barroca, conformant abdós edificis un dels espais més caracteristics del Barri del Carme.

Descripció[editar]

Presenta un traçat d'estil classicista, en una frontera neoclàssica flanquejada per dos torres i una gran porta central sobre la que es situa l'escut d'armes dels Pineda, en el que encara s'aprecia la data de 1732.

La planta del palau és aproximadament rectangular i l'edifici consta d'un vestibul, entrebaix, dos pisos i àtic. En la part trassera se construí posteriorment una ala que, en la fachada d'arrere i les tapies, delimita un jardí en una gran palmera en el centre i que en l'actualitat és la terraça de la cafeteria.

Va ser greument afectat per la riuada de l'any 1957. En l'any 1984 va ser adquirit per la Generalitat Valenciana per a rehabilitar-lo i actualmente és la seu de l'Universitat Internacional Menendez Pelayo en Valéncia.

Vore també[editar]

Monuments, edificis i museus de la Ciutat de Valéncia · Escutdevalencia.png
Llonja de Valéncia · Estació del Nort · Catedral de Valéncia · Mercat de Valéncia · Palau de la Generalitat · El Micalet · Palau de Justícia · Torres de Quart · Ciutat de les Arts i les Ciències de Valéncia · Plaça de l'Ajuntament · Sant Joan del Mercat · Basílica de la Verge dels Desamparats · Banys de l'Almirant · Torres dels Serrans · Plaça de la Mare de Déu · Palau de Benicarló · Plaça del Mercat