Palau del Marqués de Montortal

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Cuina del Palau del Marqués de Montortal, en Carcaixent

El Palau del Marqués de Montortal, també conegut com a Palau de la Marqueseta està situat en Carcaixent (Província de ValénciaEspanya), es va construir cap a l'any 1780 i va ser reformat en l'any 1850.

Descripció[editar]

L'edifici d'estil barroc, consta de planta baixa, en vestíbul i zona de servici, planta principal destinada a les estàncies nobles i càmara superior a on es fea la cria del cuc de seda. Encara que és notable la composició arquitectònica de tota la construcció, l'element que més destaca és la decoració interior, ya que té una mostra molt important de taulellets ceràmics del sigle XVIII, i d'una manera especial, una magnífica cuina decorada en retaules ceràmics. En la planta noble hi ha frescs decoratius en parets i sostres.

Història[editar]

Construït cap a l'any 1780, en estil barroc modernista, també és conegut com a Palau de la Marqueseta pels acontenyiments allí passats per la filla de Vicent Talens, primer marqués de la Calçada, i Antònia Mezquita i Cebrián, Maria Antònia , que va nàixer en Carcaixent el 8 de giner de 1783.

El 13 de juny de 1813 en  la guerra de l'Independència la vila era presa i ocupada pels francesos manats pel general francés Jean Isidore Harispe, que va manar el degollament de tota la població. És en este moment quant ocorregué el fet protagonisat per la nostra heroïna, que ablaní el cor del general i, la degollà va quedar tan sols en saqueig.

Des de l'any 1993 ve sent utilisat per a dependències municipals.