Perseo

De L'Enciclopèdia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Perseo en el cap de Medusa, per Benvenuto Cellini

Perseo és un semideu de la mitologia grega, fill de Zeus i Dànae, filla de Acrisio.

Naiximent[editar]

El rey Acrisio volia un fill varó, per això consutà l´oracul que li digué que no en tindria, sino que la mort li arrivaria de mans del seu net. Intentant evitar-ho tancà a sa filla Dànae en una torre. Pero Zeus es fixà en ella i la deixà embarasada.

Vida adulta[editar]

Acrisio s´entera i els llança a la mar. Arriven a una illa a on regna el rey Polidectes. Són acollits per son germà que els acollix. Polidectes està enamorat de Dànae i pensa que Perseo és un obstàcul per a conseguir-la, per lo que fa creure que vol a la princesa Hipodàmia. I convens a Perseo per a que vaja a per el cap de Medusa. Atenea se li apareix i li conta com arrivar fins a Medusa. Els atres deus li entreguen armes i roba per a enfrentarse a ella.

Perseo fa que Medusa se reflexe en el seu escut i perga el poder i aixina li talla el cap. Pel camí Perseo troba a una chica, Andrómeda que ha de ser sacrificada. Ell la salva i se casen. En quan torna tots se burlaven d´ell pero ell els petrifica en el cap de Medusa i decidix anar a Argos a on se estàn celebrant les olimpiades i està el pare de sa mare. Este s´entera i s´en va corrent. En eixe moment Perseo llança un disc i el mata i es fa rei de Argos. Per últim li cambia el regne a son tio i regna en Micenes.