Plataforma Constitucional y Autonomista

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar

La Plataforma Constitucional y Autonomista (PCyA) (Plataforma Constitucional i Autonomista) és una associació anti-pancatalanista fundada en l'any 2004. La plataforma està formada per diferents associacions o coordinadores d'associacions de Catalunya, Valéncia, Balears i Aragó: Convivència Cívica Catalana, Federació de Asociacións Culturáls de l'Aragon Oriental (FACAO), Nou Valencianisme, Sa Academi de Sa Llengo Baleà, Centro Cultural Mallorquí, Plataforma en Defensa de sa Llengo Baléà.

La plataforma és equiparable a la plataforma Basta ya del País Vasc, pero en la seua vertent d'oposició al nacionalime pancatalaniste.

Ideologia[editar]

  • Defendre i acollir-se a la Constitució Espanyola per a velar per la llibertat, la igualtat i la solidaritat de tots els espanyols, sense exclusió ni tractes de favor.
  • Donar a conéixer la mentira històrica del nacionalisme català de l'unitat llingüística catalano-valenciana-balear-aragonesa i defendre la llengua valenciana en Valéncia, la llengua balear en Balears, la llengua aragonesa en la zona nort i zona oriental d'Aragó i el bilingüisme en Catalunya.