Premi Flor Natural

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

El premi Flor Natural és un premi de caràcter lliterari que se concedix ad aquells autors per la millor obra poètica presentada en llengua valenciana. Rep el premi Flor Natural la millor composició poètica de tema lliure.

L'entitat cultural valenciana Lo Rat Penat el concedix durant la celebració dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia, que celebra anualment, des de l'any de la seua creació, en 1878.

El premi Flor Natural també és concedit per atres entitats culturals valencianes o per diferents poblacions a través dels seus ajuntaments. Anualment se publiquen unes bases per ad aquells escritors que vullguen presentar la seua obra. Les bases inclouen unes condicions, un plaç de presentació del treball i la dotació econòmica del premi.

El gran patrici castellonenc Gaetà Huguet i Breva promogué els Jocs Florals i el premi Flor Natural en alguns municipis de Castelló i província, com l'Alcora i Castelló (1892) i en Llucena (1894).

L'Ajuntament de Castelló concedix el premi Flor Natural, en l'actualitat nomenat premi Flor Natural de poesia Ciutat de Castelló, sense interrupció des de l'any 1945, en l'actualitat el premi deu d'estar escrit en el valencià de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

Uns atres ajuntaments valencians que també concedixen o han concedit el premi Flor Natural, són:

També és concedit per atres ajuntaments fòra del Regne de Valéncia, com:

Vore també[editar]