Recurs natural

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
El bosc plujós de Fatu-Hiva, a les Illes Marqueses, és un eixemple de recurs natural no pertorbat pel que fa als aliments
La cascada Carson en Mont Kinabalu, Malàisia és un eixemple de recurs natural sense pertorbar pel que fa a l'aigua.
L'oceà és un eixemple de recurs natural.

Els recursos naturals, en anglés:Natural resources, ocorren de forma natural dins dels ambients naturals que existixen relativament no pertorbats per la humanitat en una forma natural. Un recurs natural a sovint es caracterisa per la cantitat de biodiversitat i de geodiversitat existent en diversos ecosistemes.

Els recursos naturals deriven del mig ambient. Alguns d'ells són essencials per a la supervivència mentres que la majoria es fan servir per satisfer les necessitats humanes. Els recursos natural es poden classificar de diverses maneres.

Alguns dels recursos naturals com la llum solar i l'aire es poden trobar a tot arreu, i es coneixen com a recursos omnipresents. No obstant això, la majoria de recursos a soles es produïxen en chicotetes àrees esporàdiques, i es coneixen com a recursos localisats.

Hi ha molts pocs recursos que es consideren inagotables (no s'agotarà en el futur previsible) - es tracta de la radiació solar, l'energia geotèrmica, i l'aire. La gran majoria dels recursos són agotables, cosa que significa que tenen una cantitat finita, i es poden agotar si es gestionen inadequadament.