Regne del Hiyaz

De L'Enciclopèdia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Nom oficial
Nom complet
Duració?

Capital Meca

Forma de govern No especificat
</div>

</div> El regne del Hiyaz va ser un estat en la regió del Hiyaz, governat per la Casa hachemita. Es va convertir en un estat independent del desaparegut Imperi otomà com a resultat de la I Guerra Mundial quan el chèrif de la Meca va aplegar a un acort en els britànics per el que la població àrap instigaria una rebelió contra els turcs a va canviar de la creació d'un estat àrap unificat. En 1916, el chèrif de la Meca es autoproclamà rei del Hiyaz ya que l'eixèrcit del chèrif havia participat en atres forces àraps i l'Imperi britànic en l'expulsió dels turcs de la península aràbiga.

La regió del Hiyaz tenia algunes infraestructures estratègiques, en particular el ferrocarril del Hiyaz, que havia segut posat fòra de servici durant la guerra degut a que era utilisar per a reforçar les forces turques en la regió.

El regne va ser anexionat en 1925 pel veí sultanat de Nechd baix una resorgida Casa de Saud, i fusionat en el regne del Nechd i del Hiyaz, que finalment seria conegut com Aràbia Saudita en 1932.