Reserva de la biosfera

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

En 1970 la UNESCO va iniciar el proyecte "l'home i la biosfera", que tenia com a objectiu conciliar la mentalitat i l'us dels recursos naturals, esbossant el concepte actual de desenroll sostenible. Com part d'eixe proyecte se seleccionarien àrees geogràfiques representatives dels diferents hàbitats del planeta, comprenent tant ecosistemes terrestres com marítims. Eixes àrees es coneixen com reserves de la biosfera.

Estes reserves de la biosfera estan reconegudes internacionalment, encara que permaneixen devall la sobirania dels seus respectius països, i no estan cobertes ni protegides per cap tractat internacional. Se seleccionen pel seu interés científic, basant-se en una série de criteris que determinen si un espai s'inclou en el programa.

La funció principal d'estos espais és òbviament la conservació i protecció de la biodiversitat. No obstant, també es perseguix el desenroll econòmic i humà d'estes zones, aixina com l'investigació, l'educació i l'intercanvi d'informació entre les diferents reserves, que formen una ret mundial

L'any 2011, existixen 563 reserves de la biosfera en 110 països diferents.

Mapa de la Ret Mundial de Reserves de la Biosfera en 2011

Vore també[editar]

Enllaços externs[editar]