Ribera de Cabanes

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

La Ribera de Cabanes és com es coneix a la zona geogràfica que es troba situada a uns 13 quilómetros aproximadament de la localitat de Cabanes, en la comarca de la Plana Alta, en la província de Castelló, i vorejant el Mediterràneu.​ Situada en el Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca.

Es tracta d'una zona molt propenca a la costa (la qual presenta en este municipi, un arenal verge de casi 7 quilómetros), pero en la que es poden contemplar grans extensions cultivables, sobretot per a frutals. En la seua zona més llitoral poden trobar-se plages, de les que es pot destacar:

* Plaja Quartell Vell

La Plaja de Quartell Vell de Cabanes, en una extensió de 3.300 metros de costa i 10 metros d'ample. És una plaja de roca, més concretament es troba formada per pedres de vora rodada, grava i arena. Es tracta d'una zona de difícil accés, cosa que permet que siga freqüentada per naturistes.

* Plaja Torre la Sal

La plaja de Torre la Sal de Cabanes, a diferència de l'anterior és una plaja d'arena i grava, té una llongitut de 2.000 metros i un ample de 15 metros, situada junt al Passeig Marítim. Rep este nom perque en ella pot contemplar-se una torre de guaita o atalaya, que pertanyia a les defenses del desaparegut Castell d'Albalat dels Ànecs.

* Plaja de la Cudolà

La Plaja de la Cudolà de Cabanes, en una llongitut de 2.000 metros i un ample de 10 metros, es tracta d'una plaja de grava.

Vore també[editar]

Enllaços externs[editar]