Seminari

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

El seminari (del llatí seminarĭum, planter.) és una casa de formació per a jóvens i adults, que de manera voluntària i acceptats per les autoritats eclesiàstiques de les quals depén, inicien un itinerari de formació que els conduïx al ministeri sacerdotal. Podem dir que és un institut eclesiàstic a on s'ensenya als que estudien per a retors.

Els seminaris existixen tant en l'Iglésia catòlica com en atres Iglésies cristianes i en el judaisme.

En l'Iglésia catòlica solen pertànyer jurídicament a la diòcesis baix l'autoritat del bisbe corresponent. En adició adjunto açò, algunes iglésies particulars que posseïxen este sistema de formació sacerdotal, conten també en la forma de “seminari menor” que no és una atra cosa que un colege que pot anar des de l'educació bàsica a la secundària per a menors d'edat, baix la tutela de la diòcesis en proyecció sacerdotal.

Segons el Diccionari General de la Llengua Valenciana de la RACV, també rep el nom de seminari un curs o lliçons sobre un tema, el lloc a on professors i alumnes se reunixen a treballar en comú o una institució universitària a on se realisen investigacions baix la direcció d'un professor.

Enllaços externs[editar]