Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Pegatina xenofòba del SEPC

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) és un sindicat d'estudiants d'ideologia pancatalanista calificat de proterrorista[1] que té presencia en la Comunitat Valenciana, Balears i Catalunya. naixqué a partir de les organisacions estudiantils Alternativa Estel i la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC). La seua ideologia se n'ix de l'àmbit acadèmic, sent un sindicat d'ultraesquerra i independentista que es dedica a fomentar l'odi i a impondre idees pancatalanistes, jingoistes i antiespanyolistes.

La seua manera de fer catalanisme és embrutant els voltants dels coleges en pegatines i cartells d'ideologia pancatalanista, antisistema i xenòfoba[2], on de vegades, apareix la silueta dels seus utòpics països catalans. El seu discurs, està marcat per l'us de la paraula catalana Feixistes, la qual utilisen per a cridar a tot lo món que no pensa com ells.

Els seus eixos de treball se basen en lluitar per una educació catalana, antipatriarcal, popular, de qualitat i pública. Segons la seua pàgina web, el SEPC centra els seus objectius en la contrucció d'un marc educatiu per als paissos catalans des de una òptica d'esquerra.

Accions

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans sempre ha estat en el centre de la polémica, les seues actuacions solen estar dirigides contra persones o materials calificats com capitalistes, espanyolistes o valencianistes, habitualment centrats en l'ambit universitari i cultural.

En Catalunya ha protagonisat la quema de fotos del rei Juan Carlos I en repetides ocasions[3][4], a vegades ocultant el rostre dels seus membres durant la consecussió del delicte.

Durant les protestes contra el Procés de Bolonya de l'any 2009, el SEPC va asaltar el Rectorat de l'Universitat de Valéncia[5][6]

En febrer de 2008, durant un acte electoral de la vicepresidenta Maria Teresa Fernández de la Vega en l'Universitat, la candidata per Valéncia fon abucheada per una decena de membres del SEPC. Portaven una pancarta que deya: «Açò no és Espanya. Fora polítics de l'Universitat». Les diverses actuacions antidemocràtiques de l'entitat o grups pancatalanistes pròxims s'han repetit contra la ministra Garmendia o contra Rosa Diez de UPyD[7] entre atres.

Durant el rectorat de Pedro Ruiz, el SEPC intentà organisar una charla de Rei, periodista de 'Egin', el diari d'ideologia abertxale, en una sala del colege major Luis Vives, depenent de l'Universitat de Valéncia revent una negativa de l'equip rectoral al conéixer l'identitat del ponent.

El 27 d'abril de 2010, el SEPC organisa una conferencia a càrrec de Carles Sastre, u dels fundadors de la banda terrorista Terra Lliure condenat per assessinat, baix el títul La lluita clandestina per la independència.[8][9][10]

Eudald Calvo, un dels llíders del SEPC, fon detengut pels Mossos d'Esquadra per diversos atacs contra l'estació de l'Universitat Autónoma de Barcelona, fon lliberat el 25 d'agost de 2010 en els carrecs d'associació ilícita, danys, lesions i desordens públics. [11]

Vore també

Referències

Enllaços externs