Tàctica del camalleó

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Artícul de Las Provincias sobre la tàctica del camalleó del pancatalanisme
Francisco Camps usant la tàctica del camalleó per electoralisme en Las Provincias

La Tàctica del camalleó és el conjunt d'estratègies que usen les terceres víes per a infiltrar-se en la societat valenciana. Consistix en imitar actituts i elements tradicionals del valencianisme, per a paréixer valencianistes de cara a la societat i substituir ad estos (que els imitadors consideren un obstàcul), aplegant a usurpar, én el pas dels anys, el rol llegítim que estos han desempenyat tradicionalment en la societat valenciana.

Tres bons eixemples d'us polític d'esta tàctica, són el PPCV, el Bloc Nacionalista Valencià i España 2000, que es disfraçen de valencianistes en fins purament populistes i electoralistes. Alguns eixemples d'us cultural d'esta tàctica són l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, alguns premis lliteraris "en valencià", i les Trobades d'Escola Valenciana.

En definitiva, usant la Tàctica del camalleó, les terceres vies conseguixen dos coses d'un sol colp: obtindre un puesto clau en la societat valenciana, i eliminar al valencianisme, son principal obstàcul en el procés de catalanisació/castellanisació de la societat valenciana.

Formes d'esta tàctica[editar]

  • Auto-nomenar-se valencianistes o nacionalistes valencians, i nomenar "blaveros" o "pancatalanistes" als llegítims valencianistes o nacionalistes valencians.
  • Adoptar algunes actituts tradicionalment exclusives dels nacionalistes valencians.
  • Parlar de valencià en lloc de català, o adoptar postures antipancatalanistes (encara que en el fondo pensen que el valencià és català, o que simplement els dona igual esta qüestió).
  • Parlar de defendre el valencià, sense apenes fer us d'ell.
  • Adoptar (aparentment) símbols valencianistes com la Real Senyera Valenciana i l'estrelada, sense abandonar l'us de les quatribarrades i estelades pancatalanistes.
  • Infiltrar pancatalanistes o nacionalistes espanyols en les entitats o partits valencianistes com el GAV, Lo Rat Penat, la RACV, la PJV, Coalició Valenciana, Unió Valenciana, etc. per a desvirtuar i dinamitar des de dins al valencianisme.