Tecnologies de l'Informació i la Comunicació

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Seu de RTVV en Burjassot, Valéncia.

Les tecnologies de l'informació i de la comunicació (TIC o NTIC per a noves tecnologies de l'informació i de la comunicació o IT per a «Information Technology») agrupen els elements i les tècniques utilisades en el tractament i la transmissió de les informacions, principalment d'informàtica, internet i telecomunicacions. Per extensió, designen el sector d'activitat econòmica.

"Les tecnologies de l'informació i la comunicació no són cap panacea ni fòrmula màgica, pero poden millorar la vida de tots els habitants del planeta. Disponem de ferramentes per a arribar als Objectius de Desenroll del Milenari, d'instruments que faran avançar la causa de la llibertat i la democràcia, i dels mijos necessaris per a propagar els coneiximents i facilitar la comprensió mútua"
Kofi Annan, Secretari general de l'ONU, discurs inaugural de la primera fase de la WSIS, Ginebra 2003[1]

L'us de les tecnologies d'informació i comunicació entre els habitants d'una població ajuda a disminuir el buit digital existent en esta localitat, ya que aumentaria el conglomerat d'usuaris que utilisen les TIC com a mijà tecnològic per al desenroll de les seues activitats i per això es reduïx el conjunt de persones que no les utilisen.

Referències[editar]