Torre la Sal

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Torre de la Sal. Cabanes (Castelló)

La Torre la Sal o Torre de la Sal, coneguda també com la Torre de Cabanes, és una torre que pertany al municipi de Cabanes, en la comarca de la Plana Alta. La Torre la Sal se troba en la Ribera de Cabanes. Situada en el Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca.

Rep el seu nom per una torre que s'ubica molt prop de la plaja, junt a un jaciment íber, descobert despuix d'unes excavacions realisades en l'any 1987, i que varen fer paralisar en abril de l'any 2008, les obres del PAI Torre de la Sal. ​La Torre es troba junt a un camping i un restaurant.​

Per declaració genèrica està catalogada com a Be d'Interés Cultural, segons consta en la Direcció general de patrimoni de la Generalitat Valenciana, presentant anotació ministerial número R-I-51-0010751, i data d'anotació 24 d'abril de 2002.

Presenta característiques molt paregudes a les torres "Dels Gats", "Carmelet" i "Del Carme", situades també en la Ribera de Cabanes, molt pròxima ad ella.

La seua localisació, junt a la plaja, fan més certa la creència de ser una torre de vigilància per a fer front a les constants incursions de pirates que durant els sigles XIV i XV es varen produir en esta zona.

Presenta planta quadrada d'uns sis metros de costat. Els cantons se reforcen en sellars, mentres que el restant de les parets és de fàbrica de mamposteria irregular. La porta d'accés és d'arc de mig punt i en la seua part superior presenta un matacà, de la mateixa manera que ocorre en el cantó contigu.

Vore també[editar]

Enllaços externs[editar]