Tortada

De L'Enciclopèdia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar

Dins de la gran varietat de dolços de la nostra Comunitat Valenciana, la tortada ocupa un lloc preferent i és, sense dubte, el més conegut per tots per la gran qualitat, el gust exquisit i la gran finura, és indubtablement un dels millors postres de la pasticeria valenciana.

L'elaboració s'estén per tota la Comunitat Valenciana, inclús els moles que s'usen per a la preparació són els mateixos en tots els llocs i tenen nom propi: moles de tortada.

La tortada la podem trobar presentada de distintes maneres, farcida de rovell, carada, adornada en merengue i fruites, i inclús tal com ix del forn.

Ingredients[editar]

Els ingredients que componen este bescuit són els següents:

-Armela 500 g.

-Sucre 500 g.

-Ous, 12 unitats.

-Llima rallada.

A pesar de que esta formula no porta farina, aixó no vol dir que no pogam afegir-ne una poca, encara que és innecessaria, inclús contraproduent, puix li lleva finura al bescuit.

Elaboració[editar]

La manera de preparar-les és la següent: es baten les clares a punt de neu i al final s'afigen els rovells. A l'armela, se l'incorpora la farina, si en portava, i les ralladures de llima barrejant-ho en l'ou batut, fins a conseguir una massa homogenea. Es repartix en els moles, despuix d'embolicar-los en paper, i es fiquen al forn a temperatura moderada (150º C) durant mija hora o tres quarts aproximadament.