Treball social

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar

El treball social promou el benestar d'individus, grups i comunitats, facilita la cohesió social en periodos de canvi i dona soport i protecció als membres més vulnerables de la comunitat, treballant conjuntament en el usuaris, institucions i professionals.

Per algunes persones les situacions de conflicte o canvi afecten la seua capacitat d'autonomia i d'autosuficiència i necessiten ajuda i orientació. D'atres necessitaran assistència, soport i protecció.

Els treballadors i treballadores socials donen resposta a estes necessitats: realisen una contribució essencial a la promoció de la cohesió social, tant a través d'un treball preventiu, com donant resposta als problemes socials. El treball social és, per tant, una inversió per al futur benestar d'Europa.[1][2]

Referències[editar]

  1. Extret de les recomanacions que els ministres del Consell d'Europa varen adoptar per als estats membres sobre el treball social, el 17 de Giner del 2000
  2. "Qué i per qué estudiar a les universitats catalanes? " per la pàgina web de la Generalitat de Catalunya, (anterior al Grau).