Valencianisme 2012

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Representació per municipis en la "Convencio Valencianista 2012"
Portada del llibre

Valencianisme 2012 (V2012) fon un congrés valencianiste celebrat en la finalitat de consensuar, organisar i redactar un document marc o acort de mínims, que servira de referència base a tots els colectius valencianistes, tant culturals com polítics.

La Convencio Valencianista "Valencianisme 2012" sorgí de la necessitat de superar les divisions en les que se trobava immers el valencianisme, les quals tenien en bona mida el seu orige en la falta d'un ideari clar que orientara les accions futures.

El 21 d'abril de l'any 2012 es va celebrar en la ciutat de Valéncia (en un hotel de l'avinguda del Port) la Convencio Valencianista "Valencianisme 2012" (V2012). Creada una comissió preparatòria i organisadora, una presidència de taula i uns participants acreditats, es va expondre un Document Marc aprovant-se o no els diferents punts despuix de la presentació d'esmenes, debat, si calia, i votació.

Els assistents i participants foren més de 150 persones, representant a quasi totes les comarques valencianes. Els participants en la Convencio, elaboraren i acordaren unes bases sobre diferents aspectes:

  • Idiosincracia del Poble Valencià
  • El patrimoni dels valencians, Territori i governabilitat
  • Drets i deures de la ciutadania valenciana
  • Obligacions dels/de les valencianistes
  • Valencia, poble del mon, les quals foren arreplegades en la publicació Consens per al futur.

Una volta acabada la Convenció i vistes les aprovacions ad eixe Document Marc s'edità un llibre titulat Consens per al futur (Valéncia, 2012) ISBN: 978-84-938137-8-9, en totes les conclusions, que fon editat per Edicions Mosseguello.

També fon creada l'associacio Convencio Valencianista.

Vore també[editar]

Enllaços externs[editar]