Vicent Rodes

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Vicent Rodes Aries
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Pintor
Naiximent: 21 de juliol de 1783
Lloc de naiximent: Alacant, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció: 24 de giner de 1858
Lloc de defunció: Barcelona, Espanya

Vicent Rodes Aries (Alacant, 21 de juliol de 1783 - Barcelona, 24 de giner de 1858), fon un pintor valencià.

Biografia[editar]

Realisà els seus estudis de dibuix en l'Escola de Dibuix del Real Consulat de Mar i Terra d'Alacant, de la que fon director interí en l'any 1809,​ i en la de Sant Carles de Valéncia, estudiant en Vicente López,​ a on es va diplomar en l'any 1815 i a on fon acadèmic supernumerari en l'any 1817 i de mèrit en 1818.

S'especialisà en la miniatura i el retrat al pastiç, tècnica que fon la seua gran especialitat. En l'any 1820 se'n anà a Barcelona per a fer el Retrat del Comte de Santa Clara. En morir Salvador Mayol (1834), el va succeir com a cap de la sala de pintura de l'Escola de la Llonja, de la que fon el seu director des de l'any 1840 fins a la seua mort.

Autor dels retrats de Ferrando VII, del General Castaños, del Comte d'Espanya, del General de la Rocha, etc. Té obra en la Real Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi (Abraham i Agar, 1834; Retrat de Damià Campeny, 1838) i en el Museu Nacional d'Art de Catalunya. Pintor d'estil neoclàssic, en certa influència del pintor francés Ingres, els seus retrats destaquen pel seu gran realisme.

Enllaços externs[editar]