Vicente Guillot

De L'Enciclopèdia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Vicente Guillot
NomVicent Guillot Fabià
NacionalitatEspanyola Bandera d'Espanya
Club del debutValencia CF

Biografia[editar]

Vicent Guillot Fabià (Aldaya, Provincia de Valéncia, Espanya, 15 de juliol de 1941) fon un futboliste espanyol. Jugà d'extrem i el seu primer equip fon el Valéncia CF.

Despuix de passar dos anys en el CD Mestalla, filial de l'equip valencianiste, l'ingrés de Guillot en la primera plantilla che se produí durant una gira de pretemporada que realisà l'equip per diversos països d'Europa. Tan gran rendiment oferi que l'entrenador decidi donar-li l'oportunitat de debutar oficialment en el primer equip.

En les seues huit temporades en la primera plantilla valencianista, Guillot fon un autentic idol, aplegant a dividir a l'afició en dos grans blocs, els waldistas (partidaris del davanter brasiler Waldo Machado) i els seus partidaris, coneguts com guillotistas. No obstant eren de caracteristiques tan diferents que formaren una societat letal per als contraris.

Guillot era un jugador chicotet, rapit, en gran sprint i dribling i capaç tant de lo millor com de lo pijor degut a la seua gran irregularitat.

Esta fon una epoca rossejada del Valéncia CF conseguint Guillot dos copes de fira i una Copa del Rei.

L'aplegada de Alfret Doni Stéfano al càrrec d'entrenador del Valéncia CF supongue l'eixida d'este tant de Guillot com de Waldo, en una decisió que fon molt critiada per l'afició.

Despuix de açó, Guillot fichà pel Elig CF en el que disputà una temporada més a un nivell no molt alt.

Selecció nacional[editar]

Fon internacional en la Selecció nacional de fútbol d'Espanya un total de sis partits, anotant quatre gols. El seu debut se produí el 1 de novembre de 1962 davant Rumanía en Madrit.

Clubs[editar]

Club Païs Any Partits Gols
Valencia CF Espanya 1961-1970 152 51
Elig CF Espanya 1970-1971 14 2

Títuls[editar]

Campeonats nacionals[editar]

Titul Club Païs Any
Copa del Rei Valencia CF Espanya 1967

Campeonats Internacionals[editar]

Titul Club Païs Any
Copa de l'UEFA Valencia CF Espanya 1961-1962
Copa de l'UEFA Valencia CF Espanya 1962-1963

Enllaços externs[editar]