Amics de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Logotip d'Amics de la RACV

Amics de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana és una entitat cultural fundada en l’any 1986 per un grup de defenedors de la cultura valenciana, que al vore la situació econòmica per la qual estava travessant la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, decidiren crear una associació.

Els fins de l'associació són recolzar i ajudar a que la RACV realise la seua llabor cultural d’investigació científica que li pertoca en les millors condicions i conseguir que la RACV tinga una ampla base de soport entre el poble valencià.

Activitats

Amics de la RACV entrega diversos premis anuals que concedix a colectius i persones que destaquen tant en el camp de l'investigació com en el de la proyecció de la Comunitat Valenciana.

Premis Ausiàs March

Estos premis reconeixen la llabor cultural realisada individual i colectivament en el camp de les humanitats i de les ciències. Es reconeix, bàsicament, la llabor investigadora. S'entreguen en el més d ’abril i tenen les categories d'Individual i Colectiva.

Premis Vinatea

Estos premis reconeixen la llabor de proyecció interior i/o exterior realisada individual i colectivament. S’entreguen en el més de novembre i tenen les categories d'Individual i Colectiva.

Atres activitats

Amics de la RACV també organisa activitats al voltant de l'història, la cultura i el patrimoni valencià, etc. com per eixemple visites culturals a diverses localitats, a museus, etc.

A banda, Amics de la RACV colabora també de manera estreta en la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, en totes les activitats que esta desenrolla a lo llarc de l'any.

Dins d'estes activitats podem subrallar el Dia de la Llengua i de la Cultura Valencianes, la Fira del Llibre Valencià, l'Aula d'Humanitats i de Ciències Valencianes en la ciutat de Gandia, aixina com les conferències que es realisen, sempre en l'objectiu de promoure l'investigació en l'àmbit de la cultura valenciana i de defendre els valors culturals del poble valencià.

Ser membre d'esta entitat dona certes preferències en les activitats i actes que desenrolla la RACV.

Vore també

Enllaços externs