Diferència entre les revisions de "Antoni Fontelles"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
m (Afigc arreplega d'artículs)
(Premis)
Llínea 61: Llínea 61:
  
 
== Premis ==
 
== Premis ==
*Premi Excelentíssim [[Ajuntament de Valéncia]] en els [[Jocs Florals]] de [[Lo Rat Penat]] de l'any [[1995]] pel seu llibre "Societat, Ciencia i Idioma Valencià".
+
 
*Palma Dorada en l'any [[2001]] en l'àmbit [[valencià]], del [[Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano]].
+
* Premi Excelentíssim [[Ajuntament de Valéncia]] en els [[Jocs Florals]] de [[Lo Rat Penat]] de l'any [[1995]] pel seu llibre titulat ''Societat, Ciencia i Idioma Valencià''.
 +
* [[Premis Palmes Dorades|Premi Palma Dorada]] en l'any [[2001]] en l'àmbit [[valencià]], del [[Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano]].
 +
* [[Premis Llealtat|Premi Llealtat]] [[2017]], concedit pel [[Grup d'Acció Valencianista]] (GAV).
  
 
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==

Revisió de 19:48 14 feb 2020

Antoni Fontelles
Antoni Fontelles.jpg
Naiximent 22 de giner 1956
Massalfassar, (Valéncia)
Activitat Escritor, professor i periodiste
Nacionalitat Espanya
Periodo Sigle XX
Obres principals La flexió verbal en la llengua valenciana


Antoni Fontelles i Fontestad, conegut popularment com a Toni Fontelles, és un professor, escritor i periodiste valencià naixcut en la localitat de Massalfassar (l'Horta Nort) el 22 de giner de 1956.

Biografia

És llicenciat en Teoria de la Comunicacio i Psicologia i Diplomat en Magisteri. És professor i periodiste dedicat a la normativisació de la llengua valenciana i a l'estudi dels condicionants que dificulten la difusió i aplicació de la mateixa i la normalisació de l'us social de la llengua.

Entre octubre de 1996 i juliol de 1999 fon Cap de programes de Canal 9- TVV.

Va ser Agregat de la Secció de Llengua i Lliteratura de la RACV durant 20 anys i és coautor de la "Gramàtica de la Llengua Valenciana" adoptada per esta entitat com a referent normatiu.

És autor de "La Flexió Verbal Valenciana", coautor de les Normes de la Llengua Valenciana i del Diccionari Valencià-Castellà, guanyador del Premi Excelentisim Ajuntament de Valencia pel llibre "Societat, Ciencia i Idioma Valencià".

Fon Director dels Cursos de Llengua i Cultura de Lo Rat Penat. És també colaborador habitual en la prensa valenciana, escriu freqüentment en el diari "Levante-EMV".

Participà en el, I Congrés de la Llengua Valenciana, celebrat en Elig en l'any 1985, en la ponencia, "Evolucio de la, P, T ,K, llatines intervocaliques". Les intervencions en dit Congres foren publicades en un llibre en l'any 2003.

També va participar en el V Congres Internacional d'Estudis Occitans, celebrat en Toulouse en 1996, en la ponencia, "El conjunt occità-romanic: implicacions socials, politiques i culturals".

Llibres

Portada del llibre "La flexió verbal en la llengua valenciana" (1984). Ed. Lo Rat Penat, d'Antoni Fontelles.

Premis

Enllaços externs