Obrir el menú principal

GeografiaEditar

Situat en el marge dret del riu Serpis. La superfície del terme és completament plana. El riu Serpis seguix el perfil del llímit occidental.

El clima és mediterràneu: els vents més freqüents són el ponent i el nort; este últim és el que porta les pluges.

Des de Valéncia, s'accedix ad esta localitat a través de la N-332 per a enllaçar en la CV-680.

El municipi es caracterisa per ser pla i fèrtil, el 85% de la seua extensió està dedicat al monocultiu cítric. El sector més important és el dels servicis en un 42%.

HistòriaEditar

 
Antic llavador de Beniflà

Antiga alqueria d'orige musulmà, el territori del qual pertanyia al terme general del Rebollet. Després de la conquista va mantindre la seua població musulmana fins a l'expulsió dels moriscs en l'any 1609, data en que tenia un poc més de 100 habitants. Va pertànyer a la família dels Carroç i al ducat de Gandia. Fins a finals del sigle XVII va estar pràcticament deshabitada, iniciant llavors una recuperació demogràfica que la va portar a conseguir els 360 habitants en l'any 1794. Quan, a principis, del sigle XIX es va abandonar el cultiu de la morera, i a conseqüència de la recessió econòmica que va supondre, la població va patir un descens progressiu.

Festes localsEditar

Celebra festes patronals per Sant Jaume, el 25 de juliol.

EnllaçosEditar

ReferènciesEditar


Municipis de La Safor
Gandia    Oliva    Tavernes de Valldigna    Xeraco    Bellreguart    Vilallonga    La Font d'En Carròs    Simat de Valldigna    Daimús    Piles    Xeresa    El Real de Gandia    Almoines    Miramar    Palma de Gandia    Benifairó de Valldigna    Beniarjó    Benirredrà    L'Alqueria de la Comtesa    Rafelcofer    Ador    Barig    Ròtova    Potries    Palmera    Lloc Nou de Sant Jeroni    Alfauir    Beniflà    L'Alqueria de Guardamar    Almiserà    Castellonet