Diferència entre les revisions de "Colege Universitari de Castelló"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
m
Llínea 3: Llínea 3:
 
== Història ==
 
== Història ==
  
El Colege Universitari de Castelló naixqué l'any [[1969]], en temps del [[Franquisme|franquisme]]. El centre dependia de l'[[Universitat de Valéncia]] i es podien estudiar els primers tres cursos de formació de les carreres de lletres i ciències. Els alumnes del CUC arribaven a la ciutat de [[Valéncia]] a estudiar el segon cicle de les respectives carreres. El CUC fon la primera pedra per a que anys més tart Castelló tinguera una Universitat ([[1991]]). Les primeres aules foren en el Seminari Mater Dei de Castelló, gràcies a la cesió del bisbat. El CUC naixqué en 200 alumnes i arribà a tindre uns 2.000.  
+
El Colege Universitari de Castelló naixqué en l'any [[1969]], en temps del [[Franquisme|franquisme]]. El centre dependia de l'[[Universitat de Valéncia]] i es podien estudiar els primers tres cursos de formació de les carreres de lletres i ciències. Els alumnes del CUC arribaven a la ciutat de [[Valéncia]] a estudiar el segon cicle de les respectives carreres. El CUC fon la primera pedra per a que anys més tart Castelló tinguera una Universitat ([[1991]]). Les primeres aules foren en el Seminari Mater Dei de Castelló, gràcies a la cesió del bisbat. El CUC naixqué en 200 alumnes i arribà a tindre uns 2.000.  
  
 
== Organisació ==
 
== Organisació ==
Llínea 11: Llínea 11:
 
== Universitat Jaume I ==
 
== Universitat Jaume I ==
  
Castelló conta en l'actualitat en una universitat pública, l'[[Universitat Jaume I]] (UJI), situada en un únic campus en l'oest de la ciutat. Fon creada en l'any 1991,​ i conta en 13.000 alumnes. Va nàixer a partir del Colege Universitari de Castelló, que depenia de l'Universitat de Valéncia. Consta de tres facultats i una escola superior, oferint 28 titulacions i dos títuls propis. En ella s'ubica l'Institut de Tecnologia Ceràmica "Agustín Escardino".
+
Castelló conta en l'actualitat en una universitat pública, l'[[Universitat Jaume I]] (UJI), situada en un únic campus en l'oest de la ciutat. Fon creada en l'any [[1991]],​ i conta en 13.000 alumnes. Va nàixer a partir del Colege Universitari de Castelló, que depenia de l'Universitat de Valéncia. Consta de tres facultats i una escola superior, oferint 28 titulacions i dos títuls propis. En ella s'ubica l'Institut de Tecnologia Ceràmica "Agustín Escardino".
  
 
== Referències ==
 
== Referències ==

Revisió de 21:26 13 jul 2019

El Colege Universitari de Castelló, conegut per les sigles de CUC, fon l'embrió de l'Universitat Jaume I de Castelló.

Història

El Colege Universitari de Castelló naixqué en l'any 1969, en temps del franquisme. El centre dependia de l'Universitat de Valéncia i es podien estudiar els primers tres cursos de formació de les carreres de lletres i ciències. Els alumnes del CUC arribaven a la ciutat de Valéncia a estudiar el segon cicle de les respectives carreres. El CUC fon la primera pedra per a que anys més tart Castelló tinguera una Universitat (1991). Les primeres aules foren en el Seminari Mater Dei de Castelló, gràcies a la cesió del bisbat. El CUC naixqué en 200 alumnes i arribà a tindre uns 2.000.

Organisació

El primer director fon Agustín Escardino, José Quereda de subdirector i com a cap de Ciències, Julio Media i cap de lletres, Ismael Roca. Es constituí un Patronat presidit per Carlos Fabra Andrés i més tart per Vicent Petit. Tant el Bisbat (el bisbe Pont i Gol), com els ajuntaments i la Diputació de Castelló ajudaren econòmicament. José María Mulet i Teófilo Sanfeliu, entre atres, foren els principals impulsors dels estudis en el Colege Universitari. La gent arribava a Valéncia molt ben preparada.

Universitat Jaume I

Castelló conta en l'actualitat en una universitat pública, l'Universitat Jaume I (UJI), situada en un únic campus en l'oest de la ciutat. Fon creada en l'any 1991,​ i conta en 13.000 alumnes. Va nàixer a partir del Colege Universitari de Castelló, que depenia de l'Universitat de Valéncia. Consta de tres facultats i una escola superior, oferint 28 titulacions i dos títuls propis. En ella s'ubica l'Institut de Tecnologia Ceràmica "Agustín Escardino".

Referències

Enllaços externs

Bibliografia

  • ARQUIMBAU MONTOLÍO, José María. El CUC. Colegio Universitario de Castellón (Universitat Jaume I. Castelló, 2009) ISBN 10: 848021693X ISBN 13: 9788480216937