Diferència entre les revisions de "Fernando Giner Grima"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(Pàgina nova, en el contingut: «'''Fernando Giner Grima''' (Valéncia, 10 d'octubre de 1964) és un economiste i polític valencià, especialisat en màrqueting i es…»)
(Sense diferències)

Revisió de 12:49 2 ago 2020

Fernando Giner Grima (Valéncia, 10 d'octubre de 1964) és un economiste i polític valencià, especialisat en màrqueting i estratègia, consultor d'empresa familiar i professor en vàries escoles de negocis. Actualment és el portaveu del partit lliberal Ciutadans-Partit de la Ciutadania en l'Ajuntament de Valéncia, com a membre de l'oposició, i per a tota la Comunitat Valenciana.

Biografia

Orígens i formació

Fill menor d'una família en tradició empresarial, Giner estudià en el colege privat concertat catòlic Nª Sra. del Pilar, pertanyent a l'orde marianista.

En l'any 1987 es llicencià en Ciències Empresarials per l'Universitat de Valéncia, completant la seua formació en 1990 en un Master in Business Administration(MBA) pel IESE Business School de l'Universitat de Navarra.

Gestor d'empreses familiars

Començà la seua trayectòria professional en la firma “Manantiales y Contratas” que formava part del grup làcteu “El Prado Cervera” del que també fon conseller. Gestionà atres negocis familiars en el sector dels concessionaris oficials d'automòvils mentres mamprenia els seus proyectes personals en distribució de begudes i en una cadena de fruteries.

És membre de la Comissió eixecutiva de l'Associació Valenciana de Caritat, Casa Caritat, des de 1995.

Despuix de la venda en 1999 del grup “El Prado Cervera” al grup francés 3A, en sèu en Toulouse,​ va deixar el grup familiar.

Consultor i docent (2000-2013)

Durant la primera década del sigle XXI ha combinat la consultoria en la formació i la docència. Des de l'any 2000 va dirigir l'Escola de negocis Estema, adscrita hui a l'Universitat Europea de Madrit. Durant esta etapa va dissenyar, va implantar i va dirigir els MBA en cinc categories distintes, aplegant a situar el MBA dins del rànquing dels 10 millors programes en Espanya en 2007.​

En 2006 fon nomenat president de la Comissió del Centenari i Vicepresident de màrqueting i comunicació, des d'on va dissenyar la campanya "365 menjars solidaris" (premiada per Actualitat Econòmica com una de les 100 millors idees de l'any 2007).

En 2008 escrigué el llibre El Reto,​ que analisava la crisis espanyola, la seua duració i la seua estructura en forma de “L”, al que va seguir El Debate,​ que introduïa l'anàlisis de la “decadència d'Europa Occidental” dins del context econòmic mundial i el seu efecte sobre les noves condicions de treball. Des de llavors ha colaborat en el periòdic Las Provincias com a analiste econòmic, i impartit conferències.

En 2010 va deixar l'Escola de Negocis Estema i es va centrar en la consultoria sense abandonar la seua faceta com a professor de màrqueting estratègic en el Centre d'Estudis Financers (CEF), l'Institut d'Estudis Econòmics del Mediterràneu (IEEM) i el INEDE, l'Escola de Negocis de l'Universitat Catòlica de Valéncia.

En 2012 fundà el Club d'Estratègia i Gestió Empresarial (CEGE). Un any despuix l'Associació de Jóvens Empresaris de Valéncia el va elegir Director de l'Acadèmia Emprende.​ També ha publicat de forma digital #13Principis per a mamprendre,​ que va adaptar en el proyecte, basat en el "crowdlearning", #13 històries reals.

Política (2014-present)

En 2014 es va vincular al partit polític Ciutadans, convertint-se en vocal del Comité Electoral Territorial de la Comunitat Valenciana. Despuix de presentar 278 avals vàlits i sense rival algun per a les primàries, fon elegit en març de 2015 candidat de Ciutadans per a l'alcaldia de Valéncia en les eleccions municipals de 2015. Inicià la seua campanya en una reunió en l'Associació de Veïns del Cabanyal-Canyamelar. Despuix d'haver resultat elegit regidor en l'oposició, ha segut designat portaveu de Ciutadans-Partit de la Ciutadania en l'Ajuntament de Valéncia i per al conjunt de la Comunitat Valenciana.​

En agost de 2015 passà a formar part de l'eixecutiva nacional de Ciutadans. Entre les seues fites més importants fins a l'actualitat ha segut l'impuls i aprovació d'una comissió d'investigació sobre l'Operació "Taula".

Obra

  • El Reto (Romeu, Valéncia, 2008, 127 pag.) ISBN: 978-84-936786-2-3
  • El Debate. ¿Estamos preparados para competir en un nuevo orden mundial? (Romeu, Valéncia, 2010. 120 pag.) ISBN: 978-84-935701-4-9
  • 13 principios para emprender. 2013.

Enllaços externs