Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
65 bytes afegits ,  11:16 7 jun 2016
m
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
'''Germà Colón i Domènech''' (Castelló, 1928), es un filòlec romaniste (filologia catalana) que estudià en l'Universitat de Barcelona i és doctorà en l'Universitat de Madrit, perteneix a l'[[Institut d'Estudis Catalans]] (IEC) i és catedràtic de l'universitat suïssa de [[Basilea]]. És un dels principals catalanisadors de la nostra terra, que defén la suplantació i imposició del català en nostre [[Regne de Valéncia]]. Per tota eixa “tasca” li han concedit multitut de premis.  
+
'''Germà Colón i Domènech''' ([[Castelló]], [[1928]]), és un filòlec romaniste (filologia catalana) que estudià en l'Universitat de Barcelona i és doctorà en l'Universitat de Madrit, perteneix a l'[[Institut d'Estudis Catalans]] (IEC) i és catedràtic de l'universitat suïssa de [[Basilea]]. És un dels principals catalanisadors de la nostra terra, que defén la suplantació i imposició del [[català]] en nostre [[Regne de Valéncia]]. Per tota eixa “tasca” li han concedit multitut de premis.  
    
Va donar la seua biblioteca a l'[[Universitat Jaume I]] de Castelló (UJI) i és creà una fundació en el seu nom per a l'estudi de la filologia romànica.
 
Va donar la seua biblioteca a l'[[Universitat Jaume I]] de Castelló (UJI) i és creà una fundació en el seu nom per a l'estudi de la filologia romànica.
   −
El dimarts, 30 de setembre de 2014, Germà Colón fon nomenat fill predilecte de la ciutat de Castelló per acort plenari de l'[[Ajuntament de Castelló]], celebrat el dia 9 de juny de 2014. La noticia que apareix en el periòdic ''Mediterráneo'', al dia següent, diu que els quatre grups polítics ([[PPCV]],[[PSPV]],[[Compromís]] i [[EUPV]]) acordàren per unanimitat dita distinció.
+
El dimarts, [[30 de setembre]] de [[2014]], Germà Colón fon nomenat fill predilecte de la ciutat de Castelló per acort plenari de l'[[Ajuntament de Castelló]], celebrat el dia [[9 de juny]] de 2014. La noticia que apareix en el periòdic ''Mediterráneo'', al dia següent, diu que els quatre grups polítics ([[PPCV]],[[PSPV]],[[Compromís]] i [[EUPV]]) acordàren per unanimitat dita distinció.
    
A Germà Colón li devem obres tan “valencianes” com:
 
A Germà Colón li devem obres tan “valencianes” com:
   −
• El léxico catalán en la Romania (1976).
+
• El léxico catalán en la Romania ([[1976]]).
• La llengua catalana en els seus textos (1978).
+
• La llengua catalana en els seus textos ([[1978]]).
• El panorama de la lexicografia catalana (1986).
+
• El panorama de la lexicografia catalana ([[1986]]).
• Problemes de la llengua a València i als seus voltants (1987).
+
• Problemes de la llengua a València i als seus voltants ([[1987]]).
• El español y el catalán, juntos y en contraste (1989).
+
• El español y el catalán, juntos y en contraste ([[1989]]).
• Estudis de filologia catalana i romànica (1997).
+
• Estudis de filologia catalana i romànica ([[1997]]).
• Para la historia del léxico español (2002).
+
• Para la historia del léxico español ([[2002]]).
• De Ramon Llull al Diccionari de Fabra. Acostament lingüístic als monuments de les lletres catalanes (2003).
+
• De Ramon Llull al Diccionari de Fabra. Acostament lingüístic als monuments de les lletres catalanes ([[2003]]).
    
Entre els seus “mèrits”, trobem, segons la Wikipedia:
 
Entre els seus “mèrits”, trobem, segons la Wikipedia:
Llínea 24: Llínea 24:  
''El valenciano es catalán, quieran o no quieran.''
 
''El valenciano es catalán, quieran o no quieran.''
   −
El Sr. Colón ha desenrollat tota la seua vida personal i professional en Barcelona, i ha treballat a la soca del pancatalanisme des de l'àmbit de la romanística, especialitat de la qual és llicenciat des de 1951. Com podeu vore, un ''gran valencià''.
+
El Sr. Colón ha desenrollat tota la seua vida personal i professional en [[Barcelona]], i ha treballat a la soca del pancatalanisme des de l'àmbit de la romanística, especialitat de la qual és llicenciat des de [[1951]]. Com podeu vore, un ''gran valencià''.
    
== Fonts ==
 
== Fonts ==
105 896

edicions

Menú de navegació