Diferència entre les revisions de "Iglésia de Sant Nicolau (Palma)"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(Pàgina nova, en el contingut: «L''''Iglésia de Sant Nicolau''' es troba al carrer de l'Estret Sant Nicolau de Palma, a l'illa de Mallorca. El primitiu edifici de l'iglésia de Sant...».)
 
m
 
(No es mostren 4 edicions intermiges d'2 usuaris)
Llínea 1: Llínea 1:
L''''Iglésia de Sant Nicolau''' es troba al carrer de l'Estret Sant Nicolau de [[Palma]], a l'illa de [[Mallorca]].
+
[[Archiu:Campanar de Sant Nicolau de Palma.JPG|190px|right]]
 +
L''''Iglésia de Sant Nicolau''' es troba al carrer de l'Estret Sant Nicolau de [[Palma]], en l'illa de [[Mallorca]].
  
El primitiu edifici de l'iglésia de Sant Nicolau fon temple parroquial de [[1302]]. Entre el [[1309]] i [[1349]] es bastí el nou temple. A finals del [[segle XV]] es reconstruí a causa de l'enfonament de la nau. La frontera principal i els dos portals són d'esta época. El [[1681]] es dugué a terme una atra reforma important que canvià per complet l'apsis, la coberta i la decoració.
+
El primitiu edifici de l'iglésia de Sant Nicolau fon temple parroquial de l'any [[1302]]. Entre l'any [[1309]] i l'any [[1349]] es bastí el nou temple. A finals del [[sigle XV]] es reconstruí a causa de l'afonament de la nau. La frontera principal i els dos portals són d'esta época. En l'any [[1681]] es dugué a terme una atra reforma important que canvià per complet l'apsis, la coberta i la decoració.
  
El portal principal és [[ogival]] i té decoració en motius vegetals i pinàculs laterals. La caseta del tímpan emmarca la image de [[Sant Nicolau de Bari|Sant Nicolau]], obra del [[segle XVII]]. El portal lateral també és ogival pero en sobreportal clàssic del [[segle XVIII]] rematat per un [[trencadices]]. La planta és de nau única en cinc capelles laterals rectangulars i té la coberta de volta de canó en llunetes. Igualment que les capelles que s'obren sota arcs de mig punt en pilastres molurades i capitells en decoració vegetal. El campanar és de planta hexagonal. El retaule major té una pintura gòtica del [[segle XV]] que representa sant Nicolau i és obra de [[Miquel d'Alcanyís]].
+
El portal principal és [[ogival]] i té decoració en motius vegetals i pinàculs laterals. La caseta del tímpan emmarca l'image de [[Sant Nicolau de Bari|Sant Nicolau]], obra del [[sigle XVII]]. El portal lateral també és ogival pero en sobreportal clàssic del [[sigle XVIII]] rematat per un [[trencadices]]. La planta és de nau única en cinc capelles laterals rectangulars i té la coberta de volta de canó en llunetes. Igualment que les capelles que s'obren baix arcs de mig punt en pilastres molurades i capitells en decoració vegetal. El campanar és de planta hexagonal. El retaule major té una pintura gòtica del [[sigle XV]] que representa a Sant Nicolau i és obra de [[Miquel d'Alcanyís]].
  
 
== Bibliografia ==
 
== Bibliografia ==
 
* Valero, Gaspar (1993). ''Itineraris pel centre històric de Palma''. Palma, Ajuntament de Palma. ISBN 84-87159-49-4
 
* Valero, Gaspar (1993). ''Itineraris pel centre històric de Palma''. Palma, Ajuntament de Palma. ISBN 84-87159-49-4
  
 +
[[Categoria:Arquitectura]]
 
[[Categoria:Iglésies gòtiques de Palma|Sant Nicolau]]
 
[[Categoria:Iglésies gòtiques de Palma|Sant Nicolau]]

Última revisió del 13:42 14 gin 2019

Campanar de Sant Nicolau de Palma.JPG

L'Iglésia de Sant Nicolau es troba al carrer de l'Estret Sant Nicolau de Palma, en l'illa de Mallorca.

El primitiu edifici de l'iglésia de Sant Nicolau fon temple parroquial de l'any 1302. Entre l'any 1309 i l'any 1349 es bastí el nou temple. A finals del sigle XV es reconstruí a causa de l'afonament de la nau. La frontera principal i els dos portals són d'esta época. En l'any 1681 es dugué a terme una atra reforma important que canvià per complet l'apsis, la coberta i la decoració.

El portal principal és ogival i té decoració en motius vegetals i pinàculs laterals. La caseta del tímpan emmarca l'image de Sant Nicolau, obra del sigle XVII. El portal lateral també és ogival pero en sobreportal clàssic del sigle XVIII rematat per un trencadices. La planta és de nau única en cinc capelles laterals rectangulars i té la coberta de volta de canó en llunetes. Igualment que les capelles que s'obren baix arcs de mig punt en pilastres molurades i capitells en decoració vegetal. El campanar és de planta hexagonal. El retaule major té una pintura gòtica del sigle XV que representa a Sant Nicolau i és obra de Miquel d'Alcanyís.

Bibliografia[editar]

  • Valero, Gaspar (1993). Itineraris pel centre històric de Palma. Palma, Ajuntament de Palma. ISBN 84-87159-49-4