Iglésia de Sant Nicolau (Palma)

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Revisió de 16:34 19 oct 2014 per Chabi (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, en el contingut: «L''''Iglésia de Sant Nicolau''' es troba al carrer de l'Estret Sant Nicolau de Palma, a l'illa de Mallorca. El primitiu edifici de l'iglésia de Sant...».)
(dif) ← Revisió anterior | Revisió actual (dif) | Revisió següent → (dif)
Anar a la navegació Anar a la busca

L'Iglésia de Sant Nicolau es troba al carrer de l'Estret Sant Nicolau de Palma, a l'illa de Mallorca.

El primitiu edifici de l'iglésia de Sant Nicolau fon temple parroquial de 1302. Entre el 1309 i 1349 es bastí el nou temple. A finals del segle XV es reconstruí a causa de l'enfonament de la nau. La frontera principal i els dos portals són d'esta época. El 1681 es dugué a terme una atra reforma important que canvià per complet l'apsis, la coberta i la decoració.

El portal principal és ogival i té decoració en motius vegetals i pinàculs laterals. La caseta del tímpan emmarca la image de Sant Nicolau, obra del segle XVII. El portal lateral també és ogival pero en sobreportal clàssic del segle XVIII rematat per un trencadices. La planta és de nau única en cinc capelles laterals rectangulars i té la coberta de volta de canó en llunetes. Igualment que les capelles que s'obren sota arcs de mig punt en pilastres molurades i capitells en decoració vegetal. El campanar és de planta hexagonal. El retaule major té una pintura gòtica del segle XV que representa sant Nicolau i és obra de Miquel d'Alcanyís.

Bibliografia

  • Valero, Gaspar (1993). Itineraris pel centre històric de Palma. Palma, Ajuntament de Palma. ISBN 84-87159-49-4