Diferència entre les revisions de "Iglésia de la Santíssima Trinitat (Castelló)"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
 
Llínea 1: Llínea 1:
L''''iglésia de la Santíssima Trinitat''', coneguda popularment com ''la Trinitat'', està situada en la plaça de les Escoles Pies de la ciutat de [[Castelló]]. El temple està adosat al colege de les Escoles Pies ([[1900]]), la porta lateral dona al carrer Menéndez i Pelayo. És un temple d'estil romànic-bizantí que data de l'any [[1916]].  
+
L''''iglésia de la Santíssima Trinitat''', coneguda popularment com ''la Trinitat'', està situada en la [[Plaça Escoles Pies (Castelló)|plaça de les Escoles Pies]] de la ciutat de [[Castelló]]. El temple està adosat al colege de les Escoles Pies ([[1900]]), la porta lateral dona al carrer Menéndez i Pelayo. És un temple d'estil romànic-bizantí que data de l'any [[1916]].  
  
 
== Història ==
 
== Història ==

Última revisió del 13:10 1 set 2019

L'iglésia de la Santíssima Trinitat, coneguda popularment com la Trinitat, està situada en la plaça de les Escoles Pies de la ciutat de Castelló. El temple està adosat al colege de les Escoles Pies (1900), la porta lateral dona al carrer Menéndez i Pelayo. És un temple d'estil romànic-bizantí que data de l'any 1916.

Història[editar]

Se colocà la primera pedra de l'iglésia l'any 1894 i fon inaugurat en 1916. Es construí gràcies al soport econòmic i desig del patrici castellonenc Joan Cardona Vives. Les seues restes descansen en la cripta de l'iglésia des de l'any 1990. El seu arquitecte fon Manuel Montesinos baix la direcció de Francisco Tomás Traver.

Enllaços externs[editar]