Diferència entre les revisions de "Institució Alfons el Magnànim"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
m
 
Llínea 1: Llínea 1:
L''''Institució Alfons el Magnànim''' - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació és un organisme creat l'any [[1947]] per la [[Diputació Provincial de Valéncia]], vinculat al [[CSIC]], per a agrupar en un centre regional diferents societats i instituts de caràcter cultural i científic. Està integrada en l'àrea de Cultura de la Diputació de Valéncia. Publica la revista ''Debats'', dirigida per Joaquim Rius. Pren el nom del rei [[Alfons el Magnànim]] i té la seua sèu en el Centre Cultural la Beneficència, en la [[Valéncia|ciutat de Valéncia]].  
+
L''''Institució Alfons el Magnànim''' - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació és un organisme creat en l'any [[1947]] per la [[Diputació Provincial de Valéncia]], vinculat al [[CSIC]], per a agrupar en un centre regional diferents societats i instituts de caràcter cultural i científic. Està integrada en l'àrea de Cultura de la Diputació de Valéncia. Publica la revista ''Debats'', dirigida per Joaquim Rius. Pren el nom del rei [[Alfons el Magnànim]] i té la seua sèu en el Centre Cultural la Beneficència, en la [[Valéncia|ciutat de Valéncia]].  
  
 
== Objectius ==
 
== Objectius ==
  
L'Institució és una de les principals editorials públiques valencianes (en un catàlec de més de 1.300 llibres i revistes)​ i els objectius principals són estudiar, promoure l'investigació i difondre el treball científic i la cultura de les humanitats en els àmbits d'interés valencià i universal, en especial incidència en aquelles qüestions que afecten a la societat valenciana aixina com promoure activitats de proyecció social de les ciències socials, físic-naturals i de la salut, de les humanitats i de l'història particularment en aquells temes que siguen d'interés general per a la societat valenciana i establir i mantindre la relació adequada en atres organismes valencians, estatals i internacionals de contingut similar. Aixina mateix convoca anualment els Premis Valéncia de narrativa, de poesia i, des de [[2016]], també d'ensaig.
+
L'Institució és una de les principals editorials públiques valencianes (en un catàlec de més de 1.300 llibres i revistes)​ i els objectius principals són estudiar, promoure l'investigació i difondre el treball científic i la cultura de les humanitats en els àmbits d'interés valencià i universal, en especial incidència en aquelles qüestions que afecten a la societat valenciana aixina com promoure activitats de proyecció social de les ciències socials, físic-naturals i de la salut, de les humanitats i de l'història particularment en aquells temes que siguen d'interés general per a la societat valenciana i establir i mantindre la relació adequada en atres organismes valencians, estatals i internacionals de contingut similar. Aixina mateix convoca anualment els Premis Valéncia de narrativa, de poesia i, des de l'any [[2016]], també d'ensaig.
  
 
== Estructura ==
 
== Estructura ==

Última revisió del 21:42 11 jul 2019

L'Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació és un organisme creat en l'any 1947 per la Diputació Provincial de Valéncia, vinculat al CSIC, per a agrupar en un centre regional diferents societats i instituts de caràcter cultural i científic. Està integrada en l'àrea de Cultura de la Diputació de Valéncia. Publica la revista Debats, dirigida per Joaquim Rius. Pren el nom del rei Alfons el Magnànim i té la seua sèu en el Centre Cultural la Beneficència, en la ciutat de Valéncia.

Objectius[editar]

L'Institució és una de les principals editorials públiques valencianes (en un catàlec de més de 1.300 llibres i revistes)​ i els objectius principals són estudiar, promoure l'investigació i difondre el treball científic i la cultura de les humanitats en els àmbits d'interés valencià i universal, en especial incidència en aquelles qüestions que afecten a la societat valenciana aixina com promoure activitats de proyecció social de les ciències socials, físic-naturals i de la salut, de les humanitats i de l'història particularment en aquells temes que siguen d'interés general per a la societat valenciana i establir i mantindre la relació adequada en atres organismes valencians, estatals i internacionals de contingut similar. Aixina mateix convoca anualment els Premis Valéncia de narrativa, de poesia i, des de l'any 2016, també d'ensaig.

Estructura[editar]

L'institució forma part de l'àrea de cultura de la Diputació de Valéncia. Actualment s'ubica en el Centre Cultural la Beneficència de la ciutat de Valéncia.

Actualment l'Institució està dirigida pel sociòlec Vicent Flor.​

Els quatre Instituts en que conta actualment són:

  • Ciències socials i de la cultura: dirigit per Antonio Ariño​
  • Ciències físic-naturals: dirigit per Vicent Martínez
  • Història: dirigit per Ismael Saz
  • Humanitats i patrimoni: dirigit per Anacleto Ferrer.

L'Institució té diverses coleccions, com la d'Estudis Universitaris i Archius i Documents, entre moltes atres. Actualment Enric Sòria dirigix la Biblioteca d'Autors Valencians, Román de la Calle les coleccions d'art, Emili Piera la colecció Papers de Prensa, Jaime Siles la colecció d'Estudis Clàssics i Josepa Cucó i Beatriz Santamarina la d'Antropologia.

Enllaços externs[editar]