Diferència entre les revisions de "Josep Payà"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m (Pepe Payá s'ha renomenat com Josep Payá)
Llínea 1: Llínea 1:
 +
Josep Payá es un històric dirigent [[valencianiste]] d'Elig. Tota la seua lluita valencianista ha transcorregut en el Sur del [[Regne de Valéncia]].
  
+
Junt a atres valencianistes d'Elig ha mantingut viva la flama del valencianisme, que com ell varen creure des d'el primer moment en la necessitat de treballar per l'implantacio del moviment valencianiste en les comarques alacantines.
  
Els merits que han pesat a l'hora de pendre esta decisio son fonamentalment la seua inqüestionable i ininterrompuda fidelitat als principis que allumenaren el moviment valencianiste a principis dels anys 70. Destacant de manera molt especial el fet de que tota la seua lluita valencianista haja transcorregut al Sur del Regne de Valéncia. Pepe Payá es un valencianista de Elig que ha mantingut viva la flama de la valenciania junt a un grapat de patriotes que com ell varen creure des d'el primer moment en la necessitat de treballar per l'implantacio del moviment valencianiste llunt del Cap i Casal. Payá funda en 1978 el Patronato Historico Artistico Cultural de Elche (PHACE), del que es actualment president i des d'el qual ha treballat de valent en la defensa de la Llengua Valenciana i de la nostra historia. Es un membre actiu de la Cordinadora d'Entitats Culturals del Regne de Valéncia, de la que ha segut Vicepresident per Alacant entre 1994 i 1996. Pero entre els molts merits que han concorregut a l'hora de otorgar-li el PREMI LLEALTAT 2011, cal destacar que va ser l'impulsor del I Congres de Llengua Valenciana celebrat en Elig en 1985, aixina com u dels firmants del les Normes de El Puig en 1981. Pepe Payá te publicats diferents llibres en Llengua Valenciana, tant de novela com d'ensaig i teatre.
+
Fundà en 1978 el [[Patronat Històric-Artístic Cultural d'Elig]] (PHACE), del que es actualment president i des d'el qual ha treballat en la defensa de la [[Llengua Valenciana]] i de la nostra historia. Es un membre actiu de la [[Coordinadora d'Entitats Culturals del Regne de Valencia]], de la que ha segut Vicepresident per Alacant entre 1994 i 1996 i del [[Grup Ilicità Tonico Sansano Mora]].  
Payá ve aixina a sumar-se a la ya llarga llista d'insignes lleals que han rebut este prestigios guardó des de que el GAV ho creara en 1999 per tal de reconeixer publicament a aquells valencianistes que s'hagueren distinguit en la defensa de l'ideari valencianista des de la llealtat i la fidelitat. Com a contrapunt a aquells que traïcionaren els nostres ideals a canvi de un puesto remunerat al costat del poder politic. Premis Llealtat han segut: En Jose Mª Guinot (1999), En Leopold Peñarroja (2000), Na Amparo Cabanes (2001), En Juan Garcia Sentandreu (2002), En Miquel Ramón (2003),  En Joan Gil Barbera (2004), En Ricardo Garcia Moya (2005), En Chimo Lanuza (2006), En Vicent Baixauli (2007), En Anfos Ramon (2008), En Juan Vanrell (2009) i En Jose Alba (2010).
 
  
PEPE PAYÁ, PREMI LLEALTAT 2011 DEL GRUP D'ACCIO VALENCIANISTA
+
Fon impulsor del [[I Congres de Llengua Valenciana]] celebrat en [[Elig]] en [[1985]], aixina com u dels firmants del les [[Normes d'El Puig]] en [[1981]].
 +
 
 +
Destaca la seua ininterrompuda fidelitat als principis que allumenaren el moviment valencianiste a principis dels anys 70.
 +
 
 +
Te publicats diferents llibres en [[Llengua Valenciana]], tant de novela com d'ensaig i teatre.
 +
 
 +
== Premis ==
 +
*Premi Llealtat 2011 del [[Grup d'Accio Valencianista]].
 +
 
 +
[[Categoria:Valencianisme]]

Revisió de 16:14 18 feb 2011

Josep Payá es un històric dirigent valencianiste d'Elig. Tota la seua lluita valencianista ha transcorregut en el Sur del Regne de Valéncia.

Junt a atres valencianistes d'Elig ha mantingut viva la flama del valencianisme, que com ell varen creure des d'el primer moment en la necessitat de treballar per l'implantacio del moviment valencianiste en les comarques alacantines.

Fundà en 1978 el Patronat Històric-Artístic Cultural d'Elig (PHACE), del que es actualment president i des d'el qual ha treballat en la defensa de la Llengua Valenciana i de la nostra historia. Es un membre actiu de la Coordinadora d'Entitats Culturals del Regne de Valencia, de la que ha segut Vicepresident per Alacant entre 1994 i 1996 i del Grup Ilicità Tonico Sansano Mora.

Fon impulsor del I Congres de Llengua Valenciana celebrat en Elig en 1985, aixina com u dels firmants del les Normes d'El Puig en 1981.

Destaca la seua ininterrompuda fidelitat als principis que allumenaren el moviment valencianiste a principis dels anys 70.

Te publicats diferents llibres en Llengua Valenciana, tant de novela com d'ensaig i teatre.

Premis