Juan Carlos Ferrero

Juan Carlos Ferrero Donat
El teniste Ferrero
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Deportiste
Naiximent: 12 de febrer de 1980
Lloc de naiximent: Ontinyent, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Juan Carlos Ferrero Donat (Ontinyent, 12 de febrer de 1980), és un deportiste valencià, teniste d'èlit. Ex-número 1 del mon, i que va ingressar en la ATP en l'any 1998. Ha guanyat 1 Grand Slam, i ha segut finaliste 2 vegades més, ademés de ser també finaliste en el Tennis Masters Cup.

Fon líder de l'ATP durant 8 semanes en l'any 2003, arribant a guanyar Roland Garros i arribant a la final del US Open, en la que pergué contra Andy Roddick. A finals d'eixe mateix any va conseguir guanyar el masters series de Madrit que se juga sobre pista dura, on va conseguir la major cantitat de punts en sa carrera 4570.

Ademés ha vençut en 4 torneus Masters Series, i ha segut finaliste en atres 2 més.

Contingut

BiografiaEditar

Primers anysEditar

Comença a jugar al tenis en 7 anys, en son Pare Eduardo al club de tenis Helios d’Ontinyent, . Entitat a la que hui seguix vinculat al igual que son pare. Als 9 anys, troba l’home que hui encara es el seu entrenador: Antonio Martínez Cascales. Encara que este fet, manté la seua residencia en el barri del Llombo d’Ontinyent, i seguix estudiant al colege parroquial de Sant Maria d'Ontinyent.

Fon campeó del món dos vegades, als 13 i 14 anys, guanyant al pas torneig del prestigi com ara “Les Petits Princes” (en Annecy, França) i “Les Petits As” (en Tarbes, França) en giner de l'any 1994.

Als 16 anys, mor sa mare encara que va pensar deixar de jugar al tenis, continua, i des d'eixe moment tots els seus triumfos acaben mirant al cel dedicats a sa mare.

Carrera ProfessionalEditar

La seua carrera júnior seguix en èxit, en una fi marcada en Roland Garros de 1998, encara que va perdre. Eixe anys es torna pro acumulant ràpidament molt bons resultats pegant el bot a l’ATP i acabant en 199 com a nº 43, en dos victòries en Challengers (en Nápols i Maia), i sobre tot rematant l’any guanyant el torneig de Mallorca davant d'Àlex Corretja.

En el 2000 part de l'èlit mundial (11 en la ATP, 11 en la “Champions Race”), i fa tremolar als millors el curriculem suma dos finals (Dubai i Barcelona) i una semifinal en Roland Garros. El malnom de “Mosquito”, li ve pel fet de córrer molt ràpit en pista.

HobbiesEditar

El fútbol, (seguidor del Real Madrid) junt el golf, aixina com el deport de motor i en especial els coches. Li agrada també la música i entre atres: Michael Jackson, Whitney Houston, Mariah Carey, i els espanyols Manolo García aixina com "Ella baila sola". En decembre no es pert la seua cita en Ontinyent en la Festa Popular dins de les festes patronals de la Purísima.

PalmarésEditar

1993Editar

Campeó d'Espanya (Cat Aleví) Campeó del Món (Cat. Aleví)

1994Editar

Campeó del Mon (Cat. Aleví)

1998Editar

Campeó d’Europa (Cat Junior) Campeó del Mon (Cat. Junior)

1999Editar

Torneig de Mallorca (vs Alex Corretja)

2000Editar

Copa Davis (vs Australia)

2001Editar

Comte de Godó (vs Moyá) Roma MS (vs Kuerten) Torneu de Dubai (vs Safin) Estoril (vs Mantilla)

2002Editar

Montecarlo MS (vs Moyá) Hong Kong (vs Moyá)

2003Editar

Finalista US Open (vs Andy Roddick) Roland Garros (vs Verkerk) Madrid MS (vs Massú) Comunidad Valenciana (vs Rochus) Montecarlo MS (vs Coria)

2004Editar

Copa Davis (vs EEUU)