La Farola (Castelló)

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Revisió de 18:20 1 set 2019 per Jose2 (Discussió | contribucions)
(dif) ← Revisió anterior | Revisió actual (dif) | Revisió següent → (dif)
Anar a la navegació Anar a la busca

La Farola, és un gran fanal de ferro en base de pedra, que és troba en el centre de la plaça de l'Independència en la ciutat de Castelló de la Plana.

Descripció[editar]

La Farola se troba en el centre de la plaça de l'Independència que té forma de glorieta, és un monument alçat per a commemorar la coronació canònica de la Mare de Deu del Lledó, és un dels elements més representatius del modernisme en la ciutat, fon encarregada per l'Ajuntament de Castelló en l'any 1928 i inaugurada a finals de 1929. Encara que el seu motiu és religiós el fanal (La Farola) no conté cap element religiós, només una placa d'homenage.

Se pot relacionar en l'arquitectura de ferro i cristal, vinculada a les ciutats industrials. L'estructura de ferro està alçada sobre una base de pedra de Borriol. Està coronada per quatre braços de ferro, decorats en dracs, disposts en forma de creu sobre els que n'hi han uns dracs del mateix material. Est element iconogràfic és un dels pocs elements que fan resò de l'estètica noucentista en la ciutat.

Vore també[editar]