Diferència entre les revisions de "La Vega Baixa del Segura"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
(Pàgina nova, en el contingut: «'''El Baix Segura''' és una comarca de la Comunitat Valenciana, Espanya. Situada en l'extrem sur de la província d'Alacant, en el llímit en la ...».)
 
Llínea 1: Llínea 1:
 
'''El Baix Segura''' és una [[comarca]] de la [[Comunitat Valenciana]], [[Espanya]]. Situada en l'extrem sur de la [[província d'Alacant]], en el llímit en la [[regió de Múrcia]].
 
'''El Baix Segura''' és una [[comarca]] de la [[Comunitat Valenciana]], [[Espanya]]. Situada en l'extrem sur de la [[província d'Alacant]], en el llímit en la [[regió de Múrcia]].
  
El seu capital, ademés de la seua ciutat més important històricament, és la ciutat de [[Oriola]]. Esta ciutat que està enclavada en l'horta de El Baix Segura és el municipi més extens de la comarca i el segon en població en 84.626 habitants (INE 2008). En importància li seguix la ciutat de [[Torrevella]], situada en la costa comarcal és la primera en població en 101.381 habitants (INE 2008).
+
El seu capital, ademés de la seua ciutat més important històricament, és la ciutat de [[Oriola]]. Esta ciutat que està enclavada en l'horta de '''El Baix Segura''' és el municipi més extens de la comarca i el segon en població en 84.626 habitants (INE [[2008]]). En importància li seguix la ciutat de [[Torrevella]], situada en la costa comarcal és la primera en població en 101.381 habitants (INE [[2008]]).
  
 
La comarca està formada per 27 municipis, que en temes judicials estan agrupats en tres partits judicials: el de [[Oriola]], el de [[Torrevella]] i el de [[Callosa de Segura]].
 
La comarca està formada per 27 municipis, que en temes judicials estan agrupats en tres partits judicials: el de [[Oriola]], el de [[Torrevella]] i el de [[Callosa de Segura]].

Revisió de 23:06 5 març 2010

El Baix Segura és una comarca de la Comunitat Valenciana, Espanya. Situada en l'extrem sur de la província d'Alacant, en el llímit en la regió de Múrcia.

El seu capital, ademés de la seua ciutat més important històricament, és la ciutat de Oriola. Esta ciutat que està enclavada en l'horta de El Baix Segura és el municipi més extens de la comarca i el segon en població en 84.626 habitants (INE 2008). En importància li seguix la ciutat de Torrevella, situada en la costa comarcal és la primera en població en 101.381 habitants (INE 2008).

La comarca està formada per 27 municipis, que en temes judicials estan agrupats en tres partits judicials: el de Oriola, el de Torrevella i el de Callosa de Segura.

El relleu de la comarca és essencialment la Vega de la vall fluvial del riu Segura del curs davall en la seua particular horta, a la que se suma la costa, pertanyent a la Costa Blanca, i les zones montanyoses de l'interior en cultius de secà.

És una comarca on la llengua predominant és la llengua castellana, en la seua variant d'espanyol-> castellà-> castellà meridional-> murcià -> panocho, el valencià és una llengua minoritària en el centre del municipi de Guardamar del Segura (no en els seus pedanies ni urbanisacions) i la pedania oriolana de Barba-rosa.

Veja's també


Comarques de la Comunitat Valenciana
L'Alacantí · L'Alcoyà · L'Alcalatén · L'Alt Maestrat · L'Alt Millars · L'Alt Palància · L'Alt Vinalopó · El Baix Maestrat · El Baix Segura · El Baix Vinalopó · El Camp de Morvedre · El Camp de Túria · El Canal de Navarrés · El Comtat · La Costera · La Foya de Bunyol · L'Horta Nort · L'Horta Oest · L'Horta Sur · La Marina Alta · La Marina Baixa · Els Ports · La Plana Alta · La Plana Baixa · La Plana d'Utiel · El Racó d'Ademús · La Ribera Alta · La Ribera Baixa · La Safor · Els Serrans · L'Horta de Valéncia · La Vall d'Albaida · La Vall de Cofrents · El Mig Vinalopó