Obrir el menú principal

La Vega Baixa del Segura és una comarca de la Comunitat Valenciana, Espanya. Situada en l'extrem sur de la província d'Alacant, en el llímit en la regió de Múrcia.

Vega Baixa del Segura
Mapa de la Vega Baja del Segura.svg
País Espanya
Província Alacant
Capital Oriola
Municipi 27
Àrea 957 km²
Habitants
Densitat
398 621 hab..
hab./km²
Localització del Baix Segura respecte del País Valencià.png
Localisació de La Vega Baixa del Segura respecte de la Comunitat Valenciana.

La seua capital, ademés de la seua ciutat més important històricament, és la ciutat de Oriola. Esta ciutat que està enclavada en l'horta de El Baix Segura és el municipi més extens de la comarca i el segon en població en 84.626 habitants (INE 2008). En importància li seguix la ciutat de Torrevella, situada en la costa comarcal és la primera en població en 101.381 habitants (INE 2008).

La comarca està formada per 27 municipis, que en temes judicials estan agrupats en tres partits judicials: el de Oriola, el de Torrevella i el de Callosa de Segura.

El relleu de la comarca és essencialment la Vega de la vall fluvial del riu Segura del curs devall en la seua particular horta, a la que se suma la costa, pertanyent a la Costa Blanca, i les zones montanyoses de l'interior en cultius de secà.

És una comarca a on la llengua predominant és la llengua castellana, en la seua variant d'espanyol-> castellà-> castellà meridional-> murcià -> panocho, el valencià és una llengua minoritària en el centre del municipi de Guardamar del Segura (no en els seus pedanies ni urbanisacions) i la pedania oriolana de Barba-rosa.

Vore tambéEditar