Mirra

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 10:49 20 feb 2018 per Jose2 (Discussió | contribucions) (Text reemplaça - 'Etiòpia' a 'Etiopia')
Anar a la navegació Anar a la busca

La mirra (Commiphora myrrha) és una planta en flor de la família Burseraceae.

És una goma resinosa aromàtica de color gris groguenc i gust amarc. És utilisada com a estimulant tòpic de la boca i per a fer empastes en la medicina tradicional. La paraula "mirra" prové de l'arameu (murr), que significa "amarc".

La Bíblia menciona la mirra en el llibre de l'Èxodo com el més exquisit producte aromàtic que formaven part de la composició dels sants olis que es feen servir a les cerimònies d'ungir els sacerdots i els reis. Era també un dels productes principals que es feen servir en l'antiguetat per embalsemar els morts. També es cremava en els temples i els palaus dels prínceps per produir fum aromàtic. Els evangelis diuen que els reis d'Orient oferiren mirra al chiquet Jesús junt en or i encens com a regal honorífic.

N'hi ha atres espècies d'arbres que serien possibles fonts de mirra, com la Commiphora gileadensis o mirra de la Meca, que creix a la zona de Palestina, i atres espècies del gènere Commiphora (syn. Balsamodendron), com l'arbre espinós d'Aràbia i Etiopia nomenat bissabol Commiphora kataf.

Referències